- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Predstavljena knjiga-katalog ‘Spomen park 153. brigade HV Velika Gorica’

Posted By exporter-4 On 01.10.2017. @ 07:48 In Vijesti | Comments Disabled

brigada1 [1]Jučer je u Velikoj Gorici predstavljena knjiga-katalog autora Ivana Mišerića – “Spomen park 153. brigade HV – Velika Gorica”. Riječ je o projektu na kojem je autor, počasni predsjednik velikogoričke Udruge pripadnika 153. brigade HV-a radio godinama, a uz pomoć urednika Aleksandra Božića, koji je i grafički oblikovao knjigu, to je i realizirao. Za obradu fotografija zaslužna je Barica Božić, dok je katalog tiskala Tiskara Markulin iz Lukavca.

– To je jedan zaokruženi uspješni projekt koji služi i kao knjiga i kao katalog, vodič kroz spomen park i kao jedan pregled malog ratnog muzeja. Taj spomen park će biti mjesto odavanja pijeteta braniteljima iz Turopolja, ali i iz cijele Hrvatske. Može biti i vjerojatno će biti i nezaobilazni turistički punkt. Projekt koji ima više značenja. Sjajno ga je osmislio arhitekt Ivica Leder – ispričao je urednik knjige Aleksandar Božić.

Knjiga se sastoji od 100 stranica, tvrdog je uveza te edukativnog karaktera. – Ima unutra i kratko ratni put 153. brigade da bude mladim ljudima, novim školskim generacijama na diku i ponos i na informaciju što se zapravo događalo. Kao što je Ivan Mišerić istaknuo prvi zadatak udruge pripadnika 153. brigade je promicanje istine o Domovinskom ratu i 153. brigadi Velika Gorica – objasnio je Božić.

Cjelokupni projekt bit će gotov kada se izgradi Spomen dom kao dio Spomen parka. Služit će za edukacije, prodaju filmova i knjige te postavu oružja koje se koristilo u Domovinskom ratu.

Iza ovih projekata stoji Grad Velika Gorica koji je dao financijska sredstva. – Povodom osnutka 153. brigade prije 26 godina, prezentirana je i knjiga na stotinu stranica. To je Spomen park 153. brigade hrvatske vojske Velika Gorica. I na ovaj način prisjećamo se svih koji su dali svoj obol, doprinos u stvaranju samostalne, neovisne i lijepe nam Domovine Hrvatske. Na ovaj način se posebno prisjećamo svih onih koji su dali najvrednije, svoj život za Hrvatsku. Grad Velika Gorica ima izuzetno kvalitetnu i dobru suradnju sa svim braniteljskim udrugama i Grad u svim projektima koje dođu do nas od braniteljskih udruga uvijek sudjeluje financijskim sredstvima i pomaže u okviru svojih mogućnosti – zaključio je zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec.

brigada2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/10/predstavljena-knjiga-katalog-spomen-park-153-brigade-hv-velika-gorica/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/brigada12.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/brigada22.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal