Grad Velika Gorica

Obavijesti

Javni natječaj za davanje u zakup zemljišta u vlasništvu Grada Velike Gorice

Na temelju članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (Narodne novine br. 91/96., 68/98., 137/99., 22/00., 73/00., 114/01.,79/06., 141/06., 146/08., 38/09., 153/09., 143/12. i 152/14.), članka 5. i  7. Odluke o davanju u zakup zemljišta u vlasništvu Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice, broj 05/2017.) i Zaključka Gradonačelnika KLASA: 940-01/17-01/144, URBROJ: 238-31-13/02130-2017-1 od 18. 10. 2017. godine, Gradonačelnik Grada Velike Gorice raspisuje Javni natječaj za davanje u zakup zemljišta u vlasništvu Grada Velike Gorice

1.   Predmet javnog natječaja je sljedeće zemljište:

Redni broj

k. č. br.

Površina

Namjena

Početni iznos

godišnje zakupnine

Rok

Iznos jamčevine

1.

dio k. č. br. 5120 k.o Velika Gorica i

dio k. č. br. 5141/1 k.o. Velika Gorica

36 m²

225  m²

parkirališni

prostor

10.320,00 kn

bez PDV-a

5 godina

3.096,00

kn

2.

dio k. č. br. 2126

k. o. Velika Gorica

164 m²

parkirališni

prostor

6.480,00 kn

bez PDV-a

5 godina

1.944,00

kn

NAPOMENA:

Dijelovi nekretnina pod rednim brojem 1. i 2. koji se daju u zakup prikazani su na kopiji katastarskog plana i čine sastavni dio ovog natječaja.

2. Pravo podnošenja pisane ponude imaju sve fizičke osobe državljani Republike Hrvatske i državljani država članica Europske unije te pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj i državama članica Europske unije.

Ostale strane pravne i fizičke osobe mogu sudjelovati na natječaju ukoliko ispunjavaju uvjete za stjecanje imovinskih prava sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

3. Kriterij za odabir najpovoljnije ponude koja ispunjava sve uvjete iz natječaja je najviši ponuđeni iznos godišnje zakupnine.

4. Sudionik natječaja ne smije imati nepodmirena dugovanja prema proračunu Republike Hrvatske i prema Gradu Velikoj Gorici.

5. Ponuda mora sadržavati:

A)     dokumentaciju koja sadrži osnovne podatke o ponuditelju, uz dostavu odgovarajućih dokaza (preslika osobne iskaznice za fizičke osobe odnosno izvadak iz sudskog registra za pravne osobe, OIB, dokaz o prebivalištu odnosno sjedištu ponuditelja, e-mail, broj telefona ili mobitela)

B)     podatke o zemljištu za koje se podnosi ponuda (redni broj zemljišta za koje se podnosi ponuda),

C)     napomenu u koju će se svrhu koristiti zemljište za koje se podnosi ponuda,

D)     ponuđeni iznos godišnje zakupnine (bez PDV-a)

E)     dokaz o plaćenoj jamčevini te broj računa za slučaj povrata jamčevine,

F)      potvrda Porezne uprave o nepostojanju dospjelih nepodmirenih obveza prema Republici Hrvatskoj,

G)     dokaz o podmirenju svih obveza prema Gradu Velikoj Gorici (potvrda Upravnog odjela za financije Grada Velike Gorice i Gradskog stambenog gospodarstva Velika Gorica d. o. o. o nepostojanju duga),

H)     izjavu ponuditelja kojom se obvezuje da će, u slučaju da njegova ponuda bude prihvaćena kao najpovoljnija, sklopiti ugovor o zakupu zemljišta na vlastiti trošak te da u cijelosti prihvaća uvjete javnog natječaja.

6. Osobe koje sudjeluju  u javnom natječaju moraju položiti jamčevinu na žiro-račun Grada Velika Gorica IBAN: HR95 23900011854100005, model 68, poziv na broj 7706-OIB ponuditelja s  naznakom “jamčevina za javni natječaj za davanje u zakup zemljišta u vlasništvu Grada Velike Gorice“.

Izabranom ponuditelju čija je ponuda prihvaćena, uplaćena jamčevina uračunava se u zakupninu, a ponuditeljima čije ponude nisu prihvaćene jamčevina se vraća u roku od 30 dana od dana donošenja zaključka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.

U slučaju da najpovoljniji ponuditelj odustane od ponude odnosno sklapanja ugovora o zakupu,  gubi pravo na povrat jamčevine.

7. Ponude s traženom dokumentacijom dostavljaju se na adresu:

GRAD VELIKA GORICA

10410 VELIKA GORICA, Trg kralja Tomislava 34

s naznakom: “ NE OTVARAJ – PONUDA ZA NATJEČAJ ZA ZAKUP ZEMLJIŠTA ”.

Rok za podnošenje ponuda je 15 dana od dana objave natječaja.

Ponude podnesene izvan roka i nepotpune ponude neće se razmatrati.

Javno otvaranje ponuda bit će u prostorijama Grada Velike Gorice, Trg kralja Tomislava

34, Velika Gorica, vjenčana sala u prizemlju, dana 09. studenog 2017. godine u 12,00 sati.

Otvaranju ponuda moraju biti nazočne osobe koje su podnijele ponudu ili njihovi ovlašteni predstavnici uz predočenje valjane punomoći, u protivnom će se smatrati da je ponuda povučena.

8. Najpovoljniji ponuditelj je fizička ili pravna osoba s urednom ponudom i najvišim ponuđenim iznosom godišnje zakupnine.

Ako dva ili više ponuditelja s urednom ponudom ponude isti najviši iznos zakupnine za isto zemljište, Povjerenstvo za davanje u zakup zemljišta u vlasništvu Grada Velike Gorice će ih pozvati da odmah pristupe usmenom nadmetanju s time da je početni iznos u postupku nadmetanja, najviši ponuđeni iznos zakupnine.

9. Zaključak o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donosi Gradonačelnik, na prijedlog Povjerenstva za davanje u zakup zemljišta u vlasništvu Grada Velike Gorice. Povjerenstvo može predložiti da se ne prihvati niti jedna ponuda.

Zaključak o izboru najpovoljnijeg ponuditelja dostavlja se svim sudionicima natječaja.

Na zaključak se može uložiti prigovor Gradonačelniku u roku od 8 dana od dana dostave.

Ako izabrani ponuditelj ne pristupi sklapanju ugovora o zakupu u roku određenom u pisanom pozivu za sklapanje ugovora, a svoj izostanak ne opravda, smatrat će se da je odustao od sklapanja ugovora. Ako izostanak opravda, odredit će mu se novi rok koji ne može biti duži od 30 dana te ako u tom roku ne pristupi sklapanju ugovora, smatrat će se da je odustao od sklapanja ugovora.

Prilog (PDF)