Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Završni radovi na rekonstrukciji Porinove ulice

porin1U tijeku su završni radovi rekonstrukcije Porinove ulice u duljini od 220 metara koja će potrajati do sredine rujna. Za radove je, do sada, potrošeno oko dva milijuna i 120 tisuća kuna, a toliko će još trebati i za uređenje drugog dijela ulice. Radove je sa suradnicima obišao i gradonačelnik Dražen Barišić.

- Porinovu ulicu smo u zahvatu od 220 metara u potpunosti rekonstruirali. Izgrađen je oborinski kanal od 420 metara i stvorili su se uvjeti da se ovaj prvi dio ulice, do župnog dvora, odnosno od Kolareve do parkirališta ispred, u potpunosti uredi, a sada je pred nama druga faza. – poručio je gradonačelnik i pritom se zahvalio građanima na strpljenju.

Stanovnici ulice dobili su izmjenu vodovodnih cijevi sa 23 nova priključka sa lijeve i desne strane, oborinsku odvodnju, a trenutno se postavlja drugi sloj asfalta na kolniku i uređuje pješačka staza s rampama za osobe sa invaliditetom. U zadnjoj fazi radova postaviti će se nova vertikalna i horizontalna signalizacija te javna rasvjeta.

U planu je, osim drugog dijela ulice, urediti i pristupne ulice koje vode prema Trgu Stjepana Radića.

- Obećavam da ćemo je sljedeće godine izgraditi do samog kraja, odnosno do Kolodvorske ulice – izjavio je gradonačelnik te naglasio da se još trebaju urediti imovinsko-pravni odnosi.

porin2porin3porin4porin5