Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica i ove godine ima pomoćnike u nastavi

asistenti1Prvoga dana školske godine djecu s teškoćama u razvoju dočekat će njihovi pomoćnici u nastavi jer su i ove godine za njihov rad osigurana financijska sredstva. Većina sredstava osigurana je iz Europskog socijalnog fonda u okviru projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“, a dijelom će se potrebe za pomoćnicima financirati iz gradskog proračuna.

Gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić danas je potpisao Ugovor kojim su za projekt „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ odobrena sredstva u iznosu od 9.422.774,40 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 8.009.358,24 kn, za razdoblje od četiri godine.

-Projekt predviđa financiranje pomoćnika u nastavi za 53 djece u naredne četiri školske godine u svim osnovnim školama Grada Velike Gorice. Važno je naglasiti da će se iz gradskog proračuna financirati plaće za još 13-ero pomoćnika u nastavi, za što će se osigurati još oko 450.000,00 kn, čime se nastavlja praksa osiguravanja pomoćnika u nastavi svakom učeniku koji ima takvu potrebu – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Projekt je izuzetno važan za Veliku Goricu, za sve naše osnovne škole jer se zahvaljujući njemu djeca s teškoćama u razvoju uspješno školuju u blizini svoga doma uz podršku pomoćnika u nastavi, među svojim vršnjacima. Time se na najbolji način ostvaruje ideja o inkluzivnom odgoju i obrazovanju kao i o potrebi i važnosti izjednačavanja mogućnosti obrazovanja za svu djecu.

asistenti2