Grad Velika Gorica

Vijesti

Radovi u Kurilovečkoj: Rekonstrukcija donosi i uređenje trga

kurilovecka1Iskopni radovi danas su počeli u Kurilovečkoj ulici čiji će se dio, od Miošićeve do Tesline, pokriti novim asfaltom i dobiti nogostup za pješake.

-Ovo je jedna od najstarijih i ključnih ulica u ovom dijelu grada, nekad je vodila prema Vukomeričkim goricama i Pokuplju, no izgradnjom Istočne obilaznice i Kolareve ulice ovo je postala mirnija gradska ulica. Stekli su se uvjeti da se izgradi ulica s oborinskom odvodnjom, nogostupom da se ovaj dio grada uklopi u onaj urbani dio. Veseli nas uređenje prostora ispred trgovine kao jednog središta mjesta uz koje je i križno drevo, pa će se taj dio urediti kao svojevrsni trg-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić koji je sa suradnicima obišao početak radova u Kurilovečkoj ulici.

Istaknuo je i kako je cilj urediti obližnje prometnice te se planira u skoroj budućnosti asfaltiranje dijela Tesline ulice, Gajeve, dio Horvatove i produžetak Miošićeve. Rekonstrukciju dijela ulice izvodi VG Komunalac, a vrijednost s PDV-om prelazi 3 milijuna kuna.

-Krenuli smo u rekonstrukciju prometnice u dužini 470 metara, to obuhvaća i izgradnju drenaže, oborinske odvodnje, nogostupa, pa će biti veća sigurnost kretanja pješaka. Imamo rok od 90 dana i nadamo se da ćemo tako i napraviti, ako vremenski uvjeti to dopuste, do kraja godine ćemo otvoriti ulicu za promet-rekao je direktor VG Komunalca Dragan Perić pozvavši stanare Kurilovečke na strpljenje i suradnju tijekom izvođenja radova.

Kako se bliži Dan gradske četvrti Kurilovec, ovo će biti i svojevrsni poklon, istaknuo je Ivan Novosel, iz Vijeća GČ Kurilovec:

-Vrlo sam uzbuđen zbog početka radova u našoj Kurilovečkoj ulici, ujedno će i naši stanovnici u biti zadovoljni, bit će to poklon za dan Gradske četvrti. Zamolit ćemo gradonačelnika da nam asfaltiraju ovu ulicu i do Pokupske ulice, još 200 metara koliko ostaje.

kurilovecka2