Grad Velika Gorica

Vijesti

Dan mjesta Petrovine: Mladi nose promjene

petrovinaMještani Petrovine Turopljske jučer su proslavili blagdan svetog Mihovila i ujedno dan svog mjesta. Svečani program obilježavanja započeo je odavanjem počasti poginulim braniteljima uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen ploče na društvenom domu.

Obilježavanje se potom nastavilo na svečanoj misi u crkvi svetog Mihovila, a u 20 sati održana je i svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Petrovina Turopoljska. Svečana sjednica održala se u društvenom domu Petrovina, a započela je hrvatskom himnom. Nakon „Lijepe naše“, uslijedio je nastup Kulturno-umjetničkog društva Gradići, točnije njihovog Dječjeg tamburaškog sastava.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Petrovina, Nikolas Mastin, je „probio“ led i održao svoj prvi veći govor, s obzirom da je nedugo došao na spomenutu poziciju.
- Relativno sam nov, došao sam na mjesto predsjednika nakon zadnjih izbora. Oko sebe sam okupio samo mlade dečke, redom moji prijatelji, iz Nezavisne liste kojom smo pokrenuli nekakvu, nadamo se, mladež mjesnog odbora koja će učiniti više za ovo mjesto.

Mladi predsjednik se dotaknuo i konkretnih planova koje se nada realizirati kroz nadolazeće dvije godine.
- U dogovoru s gradom, za početak se nadam nogostupu kroz mjesto i proširenju nogometnog igrališta sa nekim popratnim sadržajem. Također, imamo u planu pomagati starijima, cijepanje drveća i čišćenje snijega su neke prve aktivnosti u tom programu.
Poznato je da su u Petrovini velik problem voda i poplave, no tu ipak odlučuje više faktora.
- Iako sam novi na ovoj funkciji, već se duže bavim tim problemom jer sam i sam branio neke ljude od poplave unazad par godina. Radimo na tome još više, nažalost to je sve malo teže jer su u pitanju i Hrvatske vode u suradnji sa Hrvatskim šumama, pa kad se tako dvije stvari spoje, to nije samo tako, istaknuo je Nikolas.

Sjednici je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar, koji je u svom govoru podržao mladog predsjednika kao i njegove planove za bolji život u ovom mjestu.
Nije jednostavno raditi promjene ali ovaj mladi tim iz mjesnog odbora Petrovina ima dobru perspektivu. Za početak, sami su otvorili i uredili društveni dom koji je unazad par godina bio zatvoren. Od sada žele da je on otvoren šest dana u tjednu za potrebe svih, od djece do umirovljenika, jer je ipak srce malog mjesta. I to je jedan dobar početak.