Grad Velika Gorica

Vijesti

13 milijuna kuna za sport u 2017. godini

hnk-gorica1U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, sutra će biti održana manifestacija ‘Biciklijada VG-ZG-VG’, kojom se simbolično, korištenjem biciklističke staze, koja odnedavno spaja Veliku Goricu i Zagreb, želi povezati susjedne gradove te ukazati na postojanje infrastrukture i mogućnost sigurnog kretanja biciklista. Vožnjom biciklističkom stazom Velika Gorica – Zagreb želi se još jednom potvrditi brend grada Velike Gorice – kao grada biciklizma te velikog inicijatora biciklističkih perspektiva u Velikoj Gorici. Za izgradnju brojnih biciklističkih staza Velika Gorica je proglašena drugim najbiciklističkijim gradom.

- Mi ćemo nastaviti i dalje razvijati sportsku infrastrukturu i ulagati u sport. Slijedi nam nastavak izgradnje biciklističkih staza prema Pokupskom, Čiču i Vukovini, a podsjetit ću da su u tijeku i drugi veliki sportski projekti, poput izgradnje gradskog bazena – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić te dodao kako Velika Gorica u posljednjih nekoliko godina za sport i sportaše izdvojila značajna sredstva.

Podsjetimo da je izgrađena gradska sportska dvorana u kojoj klubovi imaju besplatne termine treninga, obnovljena su brojna sportska igrališta i sagrađena nova u naseljima Velike Gorice. Postavljena je umjetna trava na gradskom stadionu kao i ŠRC Kurilovcu, izgrađen je fitness park na otvorenom, legaliziraju se sportske građevine na području cijelog grada. Sportska društva financiraju se putem Zajednice športskih udruga te putem javnog natječaja Grada.

- Mogu reći da smo grad koji podržava sport i da ćemo to činiti i dalje. Dokaz tome je i 13 milijuna kuna koliko će u ovoj, 2017. godini biti izdvojeno za sport- zaključio je gradonačelnik i uputio još jednom poziv Goričanima na sudjelovanje u sutrašnjoj biciklijadi Velika Gorica – Zagreb – Velika Gorica.

biciklijada