Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

U novu školsku godinu s besplatnim udžbenicima i radnim bilježnicama

skolaU ponedjeljak je prvi školski dan za šest tisuća učenika osnovnih škola, od čega je 680 učenika prvih razreda. Kao i svake godine, radi sigurnosti u prometu, prvi tjedna nastave na raskrižjima će dežurati pripadnici Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

- Prošle smo godine prvi puta osigurali besplatne udžbenike, a od ove godine djecu na školskim klupama čekaju i besplatne radne bilježnice. Jedan smo od gradova s najvećom stopom ulaganja u obrazovanje, što dokazujemo i ulaganjima u školske objekte. Tako možemo istaknuti zadovoljstvo što smo u područnoj školi u Lukavcu uspjeli omogućiti nastavu u jednoj smjeni uređivanjem još jedne učionice- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

U tijeku je i izgradnja blagovaonice i kuhinje OŠ Jurja Habdelića čije je završetak predviđen do kraja prosinca, a od ove školske godine počinje se provoditi program „produženi boravak“ i u OŠ Eugena Kvaternika. Sutra će biti potpisan i ugovor o financiranju pomoćnika u nastavi i to sredstvima EU za 53 učenika i za 13 učenika iz vlastitih sredstava Grada.
Grad Velika Gorica će i nadalje sufinancirati prijevoz redovitim učenicima srednjih škola, kao i studentima, a u listopadu će biti raspisan natječaj za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice za velikogoričke srednjoškolce i studente.