Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Rješavanje problema starog mosta prioritet je Grada

SastanakGrad Velika Gorica traži najbolje rješenje za što hitnije uspostavljanje prometovanja na mostu iznad kanala Sava-Odra, a koji je zatvoren zbog nesigurnosti.

Tim povodom u zgradi Gradske uprave, danas je održan sastanak s predstavnicima mjesnih odbora Turopolje, Vukovina, Buševec, Kuče, Gornje Podotočje, Rakitovec, Mraclin, Staro Čiče, Čička Poljana i načelnikom općine Orle.

- Sigurnost građana je najvažnija i ne smije se dozvoliti ičija ugroza života. Svjesni činjenice koliko ovaj most znači lokalnom stanovništvu, već smo pokrenuli korake za pronalaženje najboljeg rješenja- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, uz napomenu kako je Grad zatražio i sastanak s Hrvatskim vodama koje bi se trebale uključiti u rješavanje problema.

Predstavnici Mjesnih odbora i Grada Velike Gorice zaključili su kako će prvi korak biti traženje rješenja, a na preporuku struke, kako bi postojeći most mogli sigurno koristiti biciklisti, pješaci i osobni automobili, a sljedeći je korak trajno rješenje za promet svih kategorija.

- Rješavanje ovog problema prioritet je za Grad Veliku Goricu i sigurno nećemo iznevjeriti naše sugrađane. Sljedeći sastanak održat ćemo za desetak dana, a do tada ćemo imati sve potrebne informacije struke i ostalih subjekata koji će biti uključeni u sanaciju mosta- zaključio je Kolarec.