- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Svako četvrto radno mjesto vezano je uz zrakoplovstvo

Posted By exporter-4 On 13.06.2017. @ 10:28 In Vijesti | Comments Disabled

konf [1]Velika Gorica pripada među gradove s najvišom plaćom među zaposlenima kod poduzetnika kao i u skupinu gradova s najnižom stopom nezaposlenosti – oko 6%.

Značajan udio u ovoj dobroj statistici dolazi i iz zrakoplovnih djelatnosti, a upravo na međunarodnoj konferenciji „4th Business Aviation Conference“, gdje je predstavljen projekt „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“, dolaze i posljednji podaci o važnosti zrakoplovstva za gospodarsku sliku našega grada koji pokazuju kako svako četvrto radno mjesto u našemu gradu je vezano uz zrakoplovstvo.

– Ukupni prihodi sedam poduzeća potpisnika Povelje prijateljstva „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“, među kojima su najveći Međunarodna zračna luka Zagreb, Croatia Airlines i Hrvatska kontrola zračne plovidbe, iznose oko četiri milijarde kuna, a „zrakoplovci“ – potpisnici Povelje – u našemu gradu osiguravaju oko 2500 radnih mjesta – poručio je na konferenciji Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo Grada Velike Gorice.

Naime, na području Grada Velike Gorice poduzetnici osiguravaju oko deset tisuća radnih mjesta, a tvrtke „Grada zrakoplovstva“ zapošljavaju oko 2800 radnika. Oduzmemo li od toga radna mjesta koja nisu u Velikoj Gorici, a pridodamo zaposlene kroz Ministarstvo obrane koji rade na lokaciji 91. zrakoplovne baze Pukovnik Marko Živković na Plesu, dolazimo do četvrtine goričkih radnih mjesta vezanih uz zrakoplovstvo. Ne zaboravimo i radna mjesta iz djelatnosti koje prate aktivnosti na zračnoj luci, a prije svega to je špediterstvo i logistika, smještaj i ugostiteljstvo, rent a car i drugo.

Prema posljednjem izvješću agencije FINA za zagrebačko područje najviša prosječna mjesečna neto plaća obračunata je kod poduzetnika u gradu Velikoj Gorici (6.843 kuna), a na taj je prosjek najviše utjecala prosječna mjesečna neto plaća 699 zaposlenih kod velikog poduzetnika Hrvatske kontrole zračne plovidbe d.o.o.

gz_tablica [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/06/svako-cetvrto-radno-mjesto-vezano-je-uz-zrakoplovstvo/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/konf1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/gz_tablica.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal