Grad Velika Gorica

Vijesti

Ministrica Žalac pohvalila Grad na povlačenju europskog novca

IMG_2582Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je danas Veliku Goricu te tom prilikom održala radni sastanak s predstavnicima Grada Velike Gorice.

Sastanku su uz ministricu i gradonačelnika prisustvovali Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo ,investicije i EU fodnove Velike Gorice, Zvonko Kunić, pročelnik za kulturu i društvene djelatnosti te drugi suradnici. Zajedničkom suradnjom Ministarstva i Grada, između ostalog, nastojat će se naći rješenje i za problem skupog grijanja u Velikoj Gorici.

-Upoznali smo ministricu s onime što smo do sada ostvarili, resornim temama, najbitnije su među njima centralni toplinski sustav ono što želimo kako bi se smanjile cijene grijanja posebice u zimskim mjesecima, izgradnja mreže širokopojasnog interneta koji je vrlo bitan za kvalitetu života i razvoj tehnologija te zaštita i unaprijeđenje kulturne baštine, izgradnja muzeja i čuvanje Andautonije, projekt Ladovo pored Starog grada Lukavca. Svi smo izrazili zanimanje za navedene teme, ministrica nas je uputila što dalje, bit ćemo partneri na rješavanju projekata, pa je dobro da imamo kvalitetnu i izravnu komunikaciju-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

-S gradonačelnikom i njegovim timom razgovarali smo o projektima koji su do sada financirani iz EU fondova, ali i planovima koje Velika Gorica kao veliki grad ima u narednom razdoblju. Ono što posebno veseli je preko 500 milijuna kuna u proteklom razdoblju iz financijskih fondova EU i objava natječaja vezanih za energetsku učinkovitost-rekla je ministrica Gabrijela Žalac.

Razgovaralo se i o projektima vezanima za Urbanu aglomeraciju Zagreb.

-Razgovarali smo i o velikim programima koji će biti financirani iz takozvano ITU mehanizma Urbane Aglomeracije Zagreb pod koju pripada i Velika Gorica. Uskoro nam slijedi sastanak s HEP-om, Ministarstvom zaštite okoliša, Gradom Velika Gorica i našim Ministarstvom da nađemo zajednička rješenja u problematici daljnjih projekata. Upoznata sam i s pripremom projekata za područje kulturne baštine i za praktičnu novu financijsku perspektivu te moram izrazit zadovoljstvo i veselim se na ovoj suradnji-poručila je ministrica koja je za kraj iskazala i podršku gradonačelniku za drugi izborni krug koji se održava ove nedjelje, 4. lipnja.

-Drago mi je dati Draženu Barišiću punu potporu na predstojećem drugom krugu lokalnih izbora i punu podršku svim projektima koje je sadašnji gradonačelnik Dražen Barišić pripremao sa svojim timom te da u narednom mandatu radimo na dobrobit svih stanovnika Velike Gorice prije svega u kontekstu korištenja fondova Europske unije-zaključila je ministrica Žalac.

IMG_2554IMG_2559IMG_2566IMG_2573