- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Konstituirano novo Gradsko vijeće

Posted By Gorica.hr On 19.06.2017. @ 15:24 In Vijesti | Comments Disabled

vijece [1]Točno u podne sastao se novi saziv Gradskog vijeća Grada Velike Gorice na konstituirajućoj sjednici na kojoj je za predsjednika Vijeća izabran Neven Karas.

Na konstituirajućoj sjednici bili su nazočni svi vijećnici, ukupno njih 31, pa i oni koji su iz posebnih razloga stavili mandate u mirovanje, saborski zastupnik Goran Beus Richembergh i Krunoslav Hrvačić (HSP-HČSP).

Zbog nespojive dužnosti umjesto gradonačelnika i njegovih zamjenika u Vijeće su predloženi Nenad Črnko, Roman Krunić, Stjepan Kosić, umjesto Zdenka Ilečića u vijećničku klupu sjeo je Mihael Grdenić, umjesto Barbare Grđan Odrčić vijećnik će do daljnjeg biti i Darko Bekić, zatim Ivica Barukčić (MB365-HSS BR) umjesto Zvonka Kunića, Štefa Bakota zamijenila je Gorana Beusa Richembergha, a Lucijan Maslać Krunoslava Hrvačića.

Prisegu su tako položili vijećnici Nenad Črnko, Roman Krunić, Stjepan Kosić, Mihael Grdenić, Mario Šipušić, Stjepan Rak, Stjepan Kos, Jurica Mihalj, Ivan Rak, Milivoj Dijanežević, Zlatko Turković, Mladen Arapović, Darko Bekić, Goran Miličević, Aleksandar Horvat, Damir Šimunić, Igor Horvačić, Marijo Zdelar, Sven Fabijančić, Katarina Šeravić, Tajana Amšel Zelenika, Zlata Filipović, Ivica Barukčić, Alanmilan Šembera, Danijel Pukšić, Marko Šimac, Štefa Bakota i Pero Josipović koji su se izjasnili kao nezavisni vijećnici te Lucijan Maslać i Zvonimir Stjepić.

Za predsjednika vijeća gotovo jednoglasno je izabran Neven Karas (MB365-HSS braće Radić), suzdržan je pri glasovanju bio vijećnik Živog zida Zvonimir Stjepić.

-Zahvaljujem se što ste me izabrali na časnu i odgovornu dužnost i želim vas pozvati da svi zajedno surađujemo i radimo na dobrobit građana zajedno s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima. Ta suradnja nadam se da će biti obostrana, da će ići u jednom i drugom smjeru i želim pozvati da ne mora biti podržavajuća, ako bude trebalo da i meni kao predsjedniku i gradonačelniku uputite kritiku ili nas usmjerite, očekujem da sve bude na načelima uzajamnog poštovanja i tolerancije- poručio je novi predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas.

Barišić: Budimo složni za Veliku Goricu

Na kraju konstituirajuće sjednice vijećnicima je na ulasku u Gradsko vijeće čestitao i gradonačelnik Dražen Barišić.

- Uspjeli smo Goricu izgraditi u samostalni grad, šesti po veličini u Hrvatskoj, u grad fiskalne stabilnosti, grad mladih,gad prepoznat kao propulzivni grad, perspektivni grad, grad gospodarskog razvoja i grad koji ima tako pun lijepoga, ali i svojih problema, ali mi smo tu da ih rješavamo. Naša želja kao izvršne vlasti je da u zajedničkoj sinergiji budete partneri nama, izvršnoj vlasti, uvažavajući različitosti među nama, ali da budemo složni u nastupu za Veliku Goricu. Protekla dva mandata smatramo da smo napravili puno, no ima još posla. Imamo projekte koje smo obećali i to nisu isključivi i zadnji, spremni smo uvažiti i vaše projekte koje ste imali u programima i želim vas pozvati da u radu budemo civilizirani, tolerantni i u tom duhu uvažavajući jedni drugi ne zamjeramo teške riječi kojih će možda biti da one budu samo u ovim forumima, na sjednicama, ali kad izađemo van iz ovih prostorija da budemo dostojni predstavnici našeg naroda- poručio je gradonačelnik Dražen Barišić zaželjevši vijećnicima uspješan rad.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/06/konstituirano-novo-gradsko-vijece/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vijece25.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal