- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gradonačelnik Barišić primio najbolje učenike goričkih škola

Posted By Gorica.hr On 12.06.2017. @ 18:41 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_2905 [1]Na kraju školske godine kada se sumiraju uspjesi u razredu, pohvale za odlikaše stižu sa svih strana, od kolega, razrednika, drugih profesora, ponosnih roditelja, ali na uspjehu goričkim učenicima tradicionalno čestita i gradonačelnik Velike Gorice, koji je danas najboljim učenicima goričkih škola uručio simbolične poklone.

U Gradsku upravu prvo su pristigli učenici osnovnih škola, završnih razreda, u pratnji profesora i ravnatelja, Riječ dobrodošlice uputio im je v.d. pročelnik Neven Topolnjak, a u ime gradskog vodstva pozdravili su ih gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Knjige s posvetom gradonačelnik je uručio svim okupljenim učenicima, a najbolji učenici završnih razreda ove godine su: Laura Dražetić i Ana Hajduković (OŠ Jurja Habdelića), Libor Zima i Tin Šaban (OŠ N. Hribara), Gabriela Soldan i Marta Mlinac (OŠ E. Kumičića), Jelena Briševac i Ivona Cvetnić ( OŠ E. Kvaternika), Kristina Lončarić (OŠ Novo Čiče, Ines Borić (UŠ Franjo Lučić), Marta Ćuk (OŠ Velika Mlaka), Domagoj Sviličić (OŠ Ščitarjevo), te Niko Duspara i Nikolina Komšić (OŠ Vukovina).

-Ove godine sam bio na pet županijskih natjecanja i to iz fizike, kemije, biologije, zemljopisa i povijesti. prošao sam na državno iz biologije i mislim da je to plod moga rada,odricanja, rada mojih roditelja i profesora. Nisu izostala ni druženja s prijateljima i to sam stigao, pa sam sa svime zadovoljan. Razmišljam o upisu u V. ili XV. gimnaziju, najviše me zanima matematika. Žao mi je što odlazim iz osnovne škole radi prijatelja, ali doći će novo društvo. Puno mi znači što sam ovdje danas, jer biti s najboljim učenicima kod gradonačelnika nije mala stvar- izjavio je Domagoj Sviličić iz OŠ Šćitarjevo.

Iako na kraju osnovnoškolskog obrazovanja dolazi rastanak od prijatelja s kojima su provodili pet dana u tjednu posljednjih osam godina, školski dani svima će ostati u lijepom sjećanju.

- Osnovna škola je bila jedna pustolovina, falit će mi razred i razrednica Ivana Cesarec koja je meni i cijelom razredu bila najveća podrška, zahvaljujem se svim profesorima, a uz razrednicu u posebnom sjećanju će mi biti profesorice Emina Gudelj iz informatike i Štefica Cvitić Lovreković iz povijesti-rekla nam je Kristina Lončarić iz OŠ Novo Čiče koja je također nagrađena osnovnoškolka koja je ove godine bila na natjecanjima iz informatike, a upisat će Srednju školu za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.

-Bio sam na državnom natjecanju iz matematike i informatike, upisat ću matematičku gimnaziju u Velikoj Gorici, a onda dalje na fakultet. Gradivo nije bilo teško, no kako idem na judo malo je škola trpjela-priznao je Libor Zima, jedan od najboljih učenika iz OŠ Nikole Hribara. Nakon osnovnoškolaca, pristigli su i srednjoškolci, kojima je također čestitao sam gradonačelnik.

-Primili smo najbolje učenike srednjih i osnovnih škola, i na ovaj način izražavam zadovoljstvo postignutim i dajemo im podstrig da budu još bolji u narednom periodu obrazovanja i života. Obrazovni sustav kod nas je star preko 400 godina i ovaj grad može konkurirati drugim gradovima i regijama jer ima svoje učenike i studente s konkurentnim znanjem. Upravo su učenici ti koji su pridonijeli da naše školstvo bude na visokoj razini i zato im želimo čestitati na njihovom školskom uspjehu-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je učenicima uručio knjige.

Najboljim učenicima srednjih škola proglašeni su: Karla Karabatić, Nikolina Antolić, Maria Dijanežević Bašić, Terezija Godinić i Sara Kalisar iz Ekonomske škole Velika Gorica, zatim Korina Kovačević, Perica Meštrović, Tamara Vlahović, Helena Rak i Ema Muža iz Gimnazije Velika Gorica; Ivan Mišerić, Antonio Bukovac, Monika Azinović, Sara Beganović i Karlo Plepelić iz Srednje strukovne škole, Maja Kordić iz Umjetničke škole te Filip Ivanić, Tin Panadić, Filip Zbodulja, Ana-Marija Periša i Laura Črnko iz Zrakoplovne tehničke škole “Rudolf Perešin”. U ime srednjoškolaca riječi zahvale uputio je gorički gimnazijalca Perica Meštrović.

-Želim se zahvaliti na ovom prijemu. Svi naši uspjesi ne bi bili mogući bez podrške profesora, i svima hvala. Ono što je bitno je da bez podrške zajednice, županije, grada, države isto ništa ne bi bilo moguće, a na nama je zadatak da jednog dana izgradimo bolje društvo. Danas ovdje stojimo kao mladi ljudi i vjerujem da imamo snagu da to i učinimo. Želim svima sve najbolje koji idu na maturu, a koji idu raditi puno sreće u poslu-poručio je u ime učenika Perica Meštrović, maturant velikogoričke Gimnazije. Samom Perici obraćanje u javnosti nije bilo problem, jer je još kao učenik OŠ Eugena Kumičića, od malih nogu, bio u Gradskom dječjem vijeću Grada Velike Gorice. Čestitke koje su danas dobili u Gradskoj upravi, kaže, znak su da se cijeni rad učenika.

Na putu da postane jedan od najboljih učenika trebalo je truda i pažnje na satu, rekao je Karlo Plepelić iz Srednje strukovne škole, a posebno dobrim smatra priliku da nauči nešto novo kao što je učio na projektu 3D printera i “rovera” u školi. Pred svima njima još je puno novih znanja koje će tek usvojiti, a bilo u daljnjem radu ili školovanju i mi im želimo puno sreće i uspjeha.

IMG_2942 [2]IMG_2959 [3]IMG_2922 [4]IMG_2969 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/06/gradonacelnik-barisic-primio-najbolje-ucenike-gorickih-skola/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_2905.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_2942.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_2959.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_2922.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_2969.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal