Grad Velika Gorica

Vijesti

Veliko slavlje u Ribnici: Na Dan mjesta dobili i novo kombinirano igralište

ribnica1Ribnica je danas slavila Dan mjesta, a tom je prilikom gradonačelnik Dražen Barišić otvorio i novo kombinirano igralište u tom naselju te mališanima iz Ribnice poklonio nekoliko nogometnih lopti.

“Za naše mjesto je jako veliki događaj jer imamo jako puno djece. Oduševljen sam i zahvalan Gradu Velikoj Gorici i mještanima koji su sve ovo organizirali. Ja sam rođen u Ribnici i volim ju. Volim i mještane Ribnice, a oni su jako složni, od DVD-a do Fašničke udruge Žir. To je sve iz ove Ribnice i iz ovih ljudi tu. Mi ne gledamo tko je od kuda i to nam je jako drago. Svi kad ih pitate kažu da su iz Ribnice”, ispričao je Tugomir Hlopec, predsjednik Mjesnog odbora Ribnica.

Na otvaranju igrališta nastupio je KUD Stari grad iz Lukavca koji je otpjevao državnu himnu ‘Lijepa naša domovino’, a igralište je posvetio velečasni Marijan Prepeljanić, župnik Novog Čiča.

A kako je Ribnica najpoznatija po vatrogascima koji osvajaju brojne medalje na natjecanjima, logično je bilo da i na Dan mjesta pokažu kako to oni rade. No, uobičajeno vatrogasno natjecanje nije im bilo dovoljno, već su odlučili prikazati i daleko zahtjevniji ‘fire combat‘ u kojem vatrogasne vježbe izvode pod teškom vatrogasnom opremom i gas maskama.

Cijeli dan igrao se i nogometni turnir Turopoljsko-posavske lige na kojem je nastupilo 10 ekipa. Najbolja od njih pokazala se ekipa Jagodnog, a u vatrogasnom dijelu natjecanja pobjedu je odnio DVD Novo Čiče.

“Do prije nekoliko godina Ribnica je bila limitirana za društvene sadržaje, imala je samo mali Vatrogasni dom. Uspjeli smo naći ovo veliko zemljište i krenuti u dokumentaciju za gradnju Vatrogasnog doma, a ostatak smo htjeli posvetiti rekreaciji i zato smo napravili ovo igralište. Zadovoljan sam, ali mislim da smo sad na pola puta. Nakon uređenje ovog Doma planiramo urediti i stari. Htio bih još dodati kako i okolna naselja zaslužuju ovakve projekte i na tome ćemo nastaviti raditi”, rekao je Dražen Barišić.

Ribničani su zadovoljni mjestom u kojemu žive, a Tugomir Hlopec izdvojio je samo jednu stvar koju još žele:”Htjeli bi poraditi na jezeru Brodec koje je jako lijepo i htjeli bi ga urediti. Predali smo dokumente na natječaj za EU fondove. Oko jezera bi htjeli napraviti šetalište i privući turiste, da se Ribnica ne zna samo po vatrogascima i fašniku, nego i po ljepotama koje mi imamo, ali ne iskorištavamo”.

ribnica2ribnica3ribnica4ribnica5