Grad Velika Gorica

Vijesti

Status eko-škole i u Novom Čiču

skola1Uz veliku školsku priredbu i brojne uzvanike učenici i djelatnici OŠ Novo Čiče danas su proslavili stečeni status eko-škole.

- Danas je velik dan za Osnovnu školu Čiče jer smo stekli status i postali eko-škola. Kako bi to ostvarili radili smo s djecom i skupljali stari papir, plastične čepove, izrađivali predmete od recikliranih materijala, u projektu su sudjelovale i naše područne škole Veleševec i Bukevje. Nedavno smo imali i projektni dan u koji su svi učenici bili uključeni i oni su sa svojim učiteljima proveli niz radionica vezanih uz ekologiju. Ove godine sakupili smo 4-5 puta više papira nego lani, djeca su se veoma angažirala oko toga i ponosni smo svi na zastavu-rekla je ravnateljica Sanja Povoljnjak.

Osnovna škola Novo Čiče ima ukupno 500 učenika, 420 u matičnom objektu, a još 80 u područnim školama, i svi oni uključeni su u eko aktivnosti koje su predstavili na prezentaciji povodom današnjeg podizanja zastave. Među njima simpatije je izazvala i pjesma s video spotom kojeg su učenici snimili uz pomoć učiteljice Josipe Kos, također u sklopu projektnog dana.

- U školi obilježavamo prigodne dane poput Dana planeta Zemlje, Dana kruha i Međunarodnog dana voda, a kroz sedam zadataka koje ćemo provoditi tijekom cijele školske nastojat ćemo zadržati status eko škole-dodala je ravnateljica.

Zastavu su podigli gradonačelnik Dražen Barišić, njegov zamjenik Ervin Kolarec i pročelnik Krešimir Ačkar koji su ujedno i kumovi zastave.

-Ovo je ne samo moderna ustanova u materijalnom obliku već i kada govorimo o stručnosti u školi i standardima obrazovanja. OŠ Novo Čiče pokrenula je i ovaj eko-standard, a upravo je ekologija jedan od prepoznatljivih i potrebnih trendova u svijetu. U našem gradu imamo sada sedam obrazovnih ustanova s eko zastavom i s ovom kvalitetom rada mislim da se rezultati ovdje već i vide. Već sada se ovdje ekološki živi i promišlja, ali bitno je ulagati u djecu jer njihovi rezultati tek dolaze i oni će dati doprinose da sačuvamo prirodne resurse u ovom kraju i cijeloj Hrvatskoj-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je popraćen pjesmom školskog zbora podigao eko-zastavu koja će još dugo vijoriti ispred OŠ Novo Čiče.

skola2skola3skola4skola5