Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Četvrta Buševska biciklijada okupila 260 sudionika

buševecJučerašnja Buševska biciklijada privukla je oko 260 biciklista, koji su snage odmjerili u tri kategorije. Najinteresantnija većini sudionika zasigurno je bila rekreativna trasa Buševec-Vukovina-Buševec u kojoj je sudjelovalo čak 180 sudionika.

U sklopu Biciklijade održale su se i dvije utrke u XC i cestovnoj varijanti. XC utrka startala je u Buševecu, a zatim su sudionici krenuli prema Turopolju i Rakitovcu. Kod Kučkog mosta skrenuli su uz nasip kanala Sava-Odra prema Turopoljskom lugu, a na povratku kroz šumu Turopoljskog luga krenuli su prema Turopolju sve do cilja u Buševcu.

Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Gordana Krašovac koja je za sat i 22 minute prešla dionicu dugu 35 kilometara. Kod muškaraca najbolji je bio Darijo Pandurević koji je stazu prešao za sat i šest minuta.

ako bi prošli 55 kilometara dugu stazu cestovne utrke natjecatelji su krenuli iz Buševca te obišli Podvornicu, Kravarsko, Hotnju, Pokupsko, Cvetnić Brdo, Šestak Brdo pa se preko Kravarskog i Podvornice vratili u Buševec.

Među ženama najbrža je bila Ivana Freškura kojoj je trebalo dva sata i četrdeset minuta da pređe stazu. Najbrži muškarac bio je Gordan Beljić kojem je trebalo sat i 39 minuta da završi utrku.

Svoje zadovoljstvo nisu mogli skriti ni organizatori kojima je za rukom pošlo organizirati još jednu biciklističku poslasticu.

„Izrazito smo zadovoljni organizacijom. Vrijeme nas je poslužilo pa je i odaziv je bio dobar. Za razliku od prošlih godina kada smo se u Vukovini okretali i eventualno popili sok, ovaj put Udruga Vukovina u srcu pripremila je interesantan program za sudionike. Sudionicima se jako svidio obilazak kurije“, rekao nam je Danijel Rožić, predsjednik Udruge Moj Buševec.