Grad Velika Gorica

Najave

Atraktivni 'fire combat' u Gorici

vatrogasci1Povodom svetog Florijana Javna vatrogasna postrojba uz suorganizaciju Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice ove subote pripremila je atraktivno vatrogasno natjecanje, prvo takve vrste u Turopolju.

Fire combat pod nazivom “1. Plamen Turopolja” okupit će dvadesetak vatrogasnih ekipa koji će se na posebnom poligonu natjecati u izvođenju vježbe pod punom opremom na Trgu Stjepana Radića.

-To je prvo natjecanje takve vrste u Velikoj Gorici za vatrogasne ekipe, riječ je o ozbiljnoj vježbi vrlo atraktivnoj za publiku i sudionike jer vatrogasci sudjeluju sa svom opremom zaštitnim odjelom, kacigom, aparatom prelaze prepreke penju se na toranj, spuštaju užetom, prenose lutku tešku 70 kg, i vuku vatrogasne cijevi ispunjene vodom- opisao je Borislav Turan , zapovjednik JVP Velika Gorica.

U natjecanju sudjeluju vatrogasci koji imaju položen vatrogasni ispit i liječničko uvjerenje, odnosno koji mogu izlaziti na intervencije, a osim ekipa iz našeg kraja, sudjeluju vatrogasci iz cijele Hrvatske te i iz Slovenije što samom natjecanju u startu daje međunarodni karakter.

- Obično se skupi i do 40-ak ekipa na ovakvim natjecanjima, ali ovo nam je prvo natjecanje, najteže je probiti led, ali s prijavljenih dvadesetak ekipa smo zadovoljni. Počet će već u 9 sati, a pa dok se natjecanje ne završi, do 15 sati možda i duže-rekao je zapovjednik Turan pozvavši građane da posjete samo natjecanje ove subote jer uz atraktivne zadatke koje će vatrogasci u natjecanju morati obaviti bit će osiguran i prostor za druženje na kojem će se moći popiti kava ili piće.

Oko 12 sati na istom mjestu bit će i svečano postrojavanje i smotra vatrogasaca iz Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice, a u 17 sati slijedi i podjela nagrada.