- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Uređuje se park u Mraclinu i igralište u Ribnici

Posted By Gorica.hr On 13.04.2017. @ 17:41 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_0083 [1]Nedavno započeti radovi na izgradnji kombiniranog igrališta u Ribnici trenutno su na pola puta do završetka, a u Mraclinu je krenulo i uređenje nedavno imenovanog Parka Tomislava Hrkovca kraj mraclinske Zgrade.

- Asfaltira se kombinirano igralište i za 10-ak dana će biti završeno, nakon toga ćemo se posvetiti uređenju hortikulture, pristupnoj stazi, postavljanja golova, koševa i rasvjete. Tako će Ribnica i ovaj kraj dobiti igralište za razne sportove što nam je važno jer će ga moći koristiti djeca, mladi i stariji. Bit će to prostor na kojem će moći vježbati i vatrogasci koji su izrazito aktivni-rekao je pri obilasku radova gradonačelnik Dražen Barišić.

Igralište se radi u blizini vatrogasnog doma koji također služi mjesnim udrugama.

-Vatrogasni dom je u završnoj fazi uređenja, u potkrovlju imamo slobodan prostor, slušat ćemo mjesnu samoupravu i njihove potrebe, a ovdje može biti i vrtićka skupina, bilo kakav društveno korisni prostor prema potrebama jer znamo da ovdje ima puno mladih obitelji-dodao je Barišić.

Radovi na uređenju kombiniranog igrališta vrijedni su 320.000 kuna, a sve bi trebalo biti spremno za Dan mjesnog odbora Ribnica sredinom svibnja.
-U mjestu imamo puno udruga puno djece i ovo nam je bilo neophodno za rad-kratko je prokomentirao radove u Ribnici dosadašnji predsjednik Mjesnog odbora Tugomir Hlopec.

Uređuje se park imenovan po mraclinskom branitelju

Uspomena na mraclinskog branitelja Tomislava Hrkovca i dalje živi u njegovom selu. Kao mladić, iako je imao sve, Tomislav je žrtvovao miran život na selu za domovinu i priključio se Hrvatskoj vojsci. Kao pripadnik 153. brigade HV-e ranjen je od srpske minobacačke granate u mjestu Šišinec, prilikom izvlačenja i spašavanja ranjenih suboraca. Od posljedica teškog ranjavanja umire 23. prosinca u bolnici u Zagrebu u dobi od 22-godine. Pokopan je na Župnom groblju u Vukovini. Do dana današnjeg Mraclinci nisu dopustili da se njegova hrabrost zaboravi, potvrđuje to vatrogasni memorijal posvećen upravo njemu, kao i park kod mraclinske zgrade koji je u ožujku imenovan Parkom Tomislava Hrkovca te koji će uskoro biti u potpunosti uređen.

- S posebnim ponosom i žarom smo krenuli u uređenje ovog parka, on ima povijesni značaj za Mraclince, ovdje su postavljena nova igrala, uredit će se u pravi mali trgić, radi se na hortikulturi, a i same ulice uz njega će biti rekonstruirane nakon projekta Aglomeracije – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

- Zahvaljujemo se na imenovanju ovog prostora njegovim imenom i na uređenju parka kojeg koriste sva djeca Mraclina. Samim njegovim uređenjem Mraclin će dobiti novu sliku, želim se zahvaliti svima koji su bili u tom projektu. To mi i osobno znači puno jer on kroz mene i dalje živi- rekla je Žaklina Hrkovec, sestra poginulog branitelja.

- U prosincu je bilo 25 godina od Tomislavove smrti, možda je i previše vremena prošlo da bi se jedan park imenovao po branitelju. Tomislav je sam imao 22 godine kad je poginuo i park koji nosi njegovo ime je u nešto što u najmanju ruku zaslužuje – dodala je predsjednica MO-a Mraclin Sandra Crnić.

U parku je napravljeno popločenje staze, slijedi sadnja cvijeća i bilja, krasit će ga nova ograda, rasvjeta i sprave za igranje.

IMG_0105 [2]IMG_0087 [3]IMG_0129 [4]IMG_0142 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/04/ureduje-se-park-u-mraclinu-i-igraliste-u-ribnici/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0083.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0105.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0087.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0129.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0142.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal