- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Ulica kneza Porina dobiva novu vodovodnu mrežu, asfalt i nogostup

Posted By Gorica.hr On 10.04.2017. @ 20:30 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_0005 [1]Stanovnici Porinove ulice dočekali su da na red za preuređenje dođe i njihova prometnica, na kojoj se nakon svake kiše nakupljala voda, a nisu imali ni nogostupe. U Porinovu ulicu danas su došli radnici i strojevi VG Komunalca, a u narednim mjesecima oko 220 metara Porinove dobit će nove vodovodne cijevi, asfalt, oborinsku odvodnju i nogostup.

“Čekali smo više od 15 godina i stavljali ovu ulicu na prvo mjesto naših programa. Zadovoljni smo svi, a najbitnije da su građani zadovoljni jer konačno se ovo rješava. Ovo je veliki problem bio do sada. Sada će to biti uspješno riješeno na zadovoljstvo sviju nas”, rekao je Živko Šimunović, predsjednik Gradske četvrti Braća Radić.

Radove je sa suradnicima obišao i gradonačelnik Dražen Barišić, a tom je prilikom istaknuo:”Gotovo 40 godina je prošlo od kada se počeo urbanizirati ovaj dio Velike Gorice koji je sada njen središnji dio. Od tada nije bilo pravog prometnog ili kolničkog rješenja. Uvijek se nešto improviziralo. Ja ne mogu ništa drugo reći, nego se zahvaliti ovim ljudima što su svih godina imali strpljenje i da smo zajedno došli do tog dana i početka radova ovdje u Porinovoj ulici.”

Nakon više godina, Grad je riješio imovinsko-pravne odnose i uspio pokrenuti projekt obnove Porinove ulice vrijedan 3,5 milijuna kuna.

“Obuhvaćena je izmjena cjelokupnog vodovoda i ukupno 23 priključka na desnoj i lijevoj strani. Za vrijeme trajanja radova sva će kućanstva biti opskrbljena pitkom vodom i imati normalno priključke, a nakon toga kreće rekonstrukcija cijele prometnice. Radovi će trajati do sredine srpnja”, dodao je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

IMG_0003 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/04/ulica-kneza-porina-dobiva-novu-vodovodnu-mrezu-asfalt-i-nogostup/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0005.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0003.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal