Grad Velika Gorica

Vijesti

Prvi u Hrvatskoj: Goričani svoju djecu u vrtiće mogu upisati putem interneta

eupisOd ove godine gorički roditelji svoju djecu u vrtiće mogu upisati jednostavnije i brže. Online upisi putem internetske stranice bit će mogući od 2. svibnja i trajat će dva tjedna, a rezultate će roditelji saznati 30. svibnja na internetskoj stranici vrtića. Istinitost podataka koje su roditelji naveli prilikom e-upisa, provjerava se u trenutku kada donesu svu potrebnu dokumentaciju u vrtić u koji je dijete ostvarilo pravo upisa.

“Time želimo dati dodatan doprinos stvaranju sustava obrazovanja i odgoja koji je inkluzivan i dostupan, a rezultat je svih preduvjeta koje smo do sada stvorili. Želimo, kao što inače i poslujemo, transparentnost i u ovom postupku, a naravno i omogućiti roditeljima da to što lakše naprave uz pomoć novih tehnologija”, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić te dodao kako je Gorica prva uvela online upise te je tako smjerokaz svima u Hrvatskoj koji se žele posvetiti djeci, obiteljima i mladima.

“Ponosni smo da smo prvi u Hrvatskoj koji posežemo za ovom tehnologijom koja će omogućiti roditeljima da iz svojih domova, s računala ili mobilnih uređaja, upišu djecu u vrtić. Na portalu eupis.gorica.hr će dobiti jasnu informaciju i vidjeti u koji vrtić je njihovo dijete upisano”, objasnio je Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport.

Za one koji ne žele koristiti mogućnost e-upisa, i dalje će postojati opcija da zahtjev za upisom djeteta ispišu sa mrežnih stranica vrtića te popunjen donesu u željeni dječji vrtić.

“Djelatnost predškolsog odgoja nam je vrlo bitna jer tu brinemo o preko 2.500 djece, a u predškolskom odgoju imamo zaposlenih preko 400 djelatnika. Ove godine je u proračunu predviđeno 62 milijuna kuna, bez kapitalnih ulaganja, i u tome je vidljivo da veliku brigu posvećujemo našim najmlađim sugrađanima te s ponosom na ulazu u naš grad stoji natpis Grad prijatelj djece”, rekao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.