- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Odobreno 400 milijuna kuna za gradnju sustava odvodnje Velike Gorice

Posted By Gorica.hr On 19.04.2017. @ 10:27 In Vijesti | Comments Disabled

aglomeracija [1]Projekt aglomeracije Velika Gorica potpuno je spreman za početak radova. Podsjetimo riječ je o projektu koji obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i izgradnju 145 km mreže odvodnje, potpuno saniranje 80 km prometnica i kao dodanu vrijednost besplatan priključak za 5 000 domaćinstava. Projekt je ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna, a obuhvaća uže i šire područje Grada Velike Gorice, ukupno 25 goričkih naselja.

- Ponosan sam, jer smo uspjeli u Veliku Goricu i na područje Turopolja dovesti jedan od najvećih projekata na ovim područjima – EU projekt Aglomeracija Velike Gorice. Riječ je o najvećem komunalnom projektu u povijesti Grada Velika Gorica. Nije bilo jednostavno i pripremne radnje su trajale godinama. Hvala građanima Velike Gorice na razumijevanju i strpljenju. Konačno smo stigli do odobrenja projekta i uskoro nas očekuju opsežni radovi koji će našim građanima omogućiti besplatne priključke na kanalizacijsku mrežu, a time i kvalitetnije uvjete života – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

U petak će gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić Ministarstvu zaštite okoliša predati aplikacijski paket za financiranje projekta iz sredstava Europske unije kroz Operativni program Konkurentnosti i kohezija. Nakon predaje aplikacije, VG Vodoopskrba i Hrvatske vode počinju postupak javne nabave za izvođenje samih radova.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/04/odobreno-400-milijuna-kuna-za-gradnju-sustava-odvodnje-velike-gorice/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/aglomeracija.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal