Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradski bazen dobiva konture

IMG_0889Konture gradskog bazena uskoro će bit vidljive u Cvjetnom naselju, a po završetku školske godine slijedi i uređenje pristupne ceste.

-Možemo biti zadovoljni s napravljenim i početkom sljedeće godine, u prvom kvartalu, očekujemo otvaranje bazena. Radi se o specifičnom objektu i zakonitostima koje treba pripremiti i završiti da bi u potpunosti sve funkcioniralo. Obuhvat je oko 4 tisuće kvadrata, glavni statički dio je obavljen, bazen ima tri razine i bit će orijentiran prema trgu s parkiralištem s istočne strane prema ulazu u dvoranu Srednje strukovne škole-izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je danas obišao radove na gradskom bazenu.
Kao što je već poznato u Cvjetnom naselju, odmah uz Srednju strukovnu školu grade se dva zatvorena bazena jedan veličine 17×25m i jedan manji 10×17 m koji će biti za djecu i neplivače.

– Za mjesec i pol računam da ćemo biti gotovi sa školjkama bazena, znači da će se vidjeti ovaj podrumski dio koji je u fazi temeljne ploče, vidjet će se zidovi i forma bazena – napomenuo je Željko Črnjak iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

Po završetku gradnje unutarnjih bazena, brzo će se krenuti i s projektom bazena na otvorenom.

- Ove godine ćemo završiti s unutarnjim i nagodinu odmah krenuti u realizaciju vanjskog bazena. Pristupnu cestu planiramo graditi s istočne strane kada završi škola i vodit će od 8. Marta prema bazenu-dodao je gradonačelnik Barišić.

IMG_0872IMG_0875IMG_0893IMG_0914