Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić: 'Djeca su prioritet Grada Velike Gorice'

IMG_0863Grad Velika Gorica nakon izgrađenog vrtića u Velikoj Mlaki započeo je i gradnju novog vrtića u Cvjetnom naselju, u Svačićevoj ulici. Cilj izgradnje novih vrtića je osiguravanje mjesta za svu djecu u vrtićima Grada Velike Gorice. Kontinuirano se povećavaju proračunska sredstva za predškolski odgoj, tako su 2010. godine sredstva za predškolski odgoj na godišnjoj razini iznosila oko 50.000.000,00 kn, a u ovoj godini je planirano 62.300.000,00.

-Na prvom mjestu su mi djeca. Obećali smo da ćemo osigurati svakom djetetu mjesto u vrtiću i to smo ostvarili. Sagradili smo potpuno novi vrtić u Velikoj Mlaki, proširili smo vrtić u Pucekovićevoj ulici, sada završavamo izgradnju vrtića u Svačićevoj ulici, završili smo projektiranje vrtića u Selnici i započeli s projektiranjem vrtića u Maloj Buni. Uveli smo nove programe od Montessori programa do skupina s ranim učenjem stranog jezika, sportskih grupa, zaposliti trećeg odgojitelja u skupinama i smanjili smo cijenu vrtića. Sada kada smo osigurali uvjete za našu djecu, u budućnosti nam je prioritet kvalitetnije vrednovanje rada zaposlenih u dječjim vrtićima – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska radova na izgradnji dječjeg vrtića Žirek u Svačićevoj ulici.
Ovaj vrtić imat će sedam odgojnih skupina od čega tri za djecu s poteškoćama u razvoju, s ciljem inkluzije u redoviti program.

-Mi smo ponosni na to, jer smo jedini vrtić u Hrvatskoj koji je proveo EU projekt razvoj ljudskih potencijala – inkluzija djece s teškoćama u razvoju, vrijedan 11 tisuća eura u suradnji s Gradom i Centrom za djecu, mlade i obitelj te smo se povezali s dječjim vrtićem u Crikvenici. Na više mjesta smo prezentirali ovaj projekt koji je prepoznat kao iznimno vrijedan na nivou cijel države. Izgrdanjom ovog vrtića dobivamo bolje uvjete rada za odgojitelje, bolje uvjete za djecu i za njihove roditelje. Moram istaknuti odličnu suradnju s gradom i gradonačelnikom koji prepoznaje naše potrebe i u njemu imamo sugovornika s kojim radimo konstantno na poboljšanju svih uvjeta rada – izjavila je ravnateljica DV Žirek Sandra Crnić napominjući kako imaju najveći stručni tim u Hrvatskoj (dva logopeda, četiri rehabilitatora, fizioterapeuta, psihologa, pedagoga i zdravstvenog voditelja)koji je na raspolaganju djeci i roditeljima.

Briga o djeci predškolskog uzrasta organizacijski je i financijski najzahtjevnija društvene djelatnost Grada Velike Gorice. Za povećanje kapaciteta uloženo je 23 milijuna kuna za novi vrtić u Velikoj Mlaki, 2,4 milijuna kuna za proširenje vrtića u Pucekovićevoj ulici i 12,5 milijuna kuna za izgradnju vrtića u Cvjetnom naselju.

IMG_0826IMG_0830IMG_0848IMG_0859