Grad Velika Gorica

Vijesti

Bipa, Lidl, Kik i Era commerce u novom trgovačkom centru

IMG_9691 (2)Dva mjeseca dijele nas od otvorenja novog trgovačkog centra na istočnom ulazu u Veliku Goricu gdje će biti Era commerce, Bipa, Lidl i Kik.

Građani koji svakodnevno dolaze prema Velikoj Gorici iz Donjeg Turopolja najbolje vide dinamiku radova kojom napreduje najavljeni trgovački centar Era commerce u sklopu kojeg se otvara Lidl i još dvije spomenute trgovine.

-Odlučili smo se za investiciju nakon analize tržišta, nadamo se da će građani Velike Gorice biti zadovoljni i to je naš jedini cilj da ponudimo povoljne artikle i dobru uslugu. Nudimo bijelu tehniku, audio-video tehniku, vodo instalacije, stolariju, željezariju, skoro sve kućne potrepštine osim prehrane, a početkom lipnja je planirano otvorenje-rekao je vlasnik Era commerca Ante Bebić koji je odlučio investirati upravo u Gorici. Samo njegova trgovina zaposlit će na ovom mjestu 48 djelatnika.

-Zavisno kako će centar poslovati imamo još planova. Bit će 48 djelatnika u našem dućanu, a u broj drugih tvrtki ne bih ulazio-dodao je gospodin Bebić.

Lidl će ovdje otvoriti svoja vrata kupcima iz razloga što se ovaj dućan u Ulici Ljudevita Posavskog zatvara zbog najavljenih radova dogradnje objekta. Dolazak novih poslodavaca, spomenutih trgovina i jednog kafića, dobra je vijest za one koje traže posao, a ovom činjenicom zadovoljni su i predstavnici Grada.

-Ovo je izuzetno značajan pothvat u iznosu od 65 milijuna kuna, zadovoljni smo jer istočni ulaz je proteklih godina i desetljeća bio zapušten, sada se mijenja izgled i orijentira se na uslužne djelatnosti. Naravno, zadržat će se ovdje i dio proizvodnih djelatnosti, tu su i stara gorička poduzeća, uredili smo ulicu i ova investicija gospodina Bebića je dobrodošla jer ćemo njome na 7 tisuća kvadrata dobiti određenu kvalitetu i današnjim obilaskom dajemo i podršku investitoru-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić koji je jutros posjetio ovo gradilište.

-Očekujemo i investiciju Hrvatskog veterinarskog instituta u vrijednosti 100 milijuna kuna i uređenje prostora oko jezera Čiče jer nam je to sljedeći vrlo bitan korak. Bit će to sportske, rekreacijske i turističke namjene, ali to će Gorici s ove strane grada dati novu kvalitetu-najavio je Barišić.

IMG_9698 (2)