Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Za stanare u Tomaševićevoj uštede i do 76 posto

IMG_9193Zgrada u Tomaševićevoj ulici do 1. svibnja dobit će novu fasadu i stolariju čime će postati energetski učinkovita, a time se i završava ciklus energetske obnove zgrada u sustavu GSG V. Gorice za natječaj iz 2015. godine te uskoro kreće novi dio obnova stambenih zgrada.

- Uštede su preko 70 posto, ova zgrada će imati konkretno 76 posto uštede za grijanje i hlađenje. U njoj ima 20 stanova, investicija je vrijedna 900 tisuća kuna, a 40 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i s njom završavamo fazu obnove šest zgrada iz 2015. godine – rekao je direktor Gradskog stambenog gospodarstva Velika Gorica Tomislav Landeka.

Obnovom je vraćena izvorna boja kakvu fasade su i prije imale ove zgrade, a energetskom obnovom zadovoljni su i stanari i Grad.
- Mi smo jako zadovoljni tijekom radova i budućom visinom pričuve. Ona će za fasadu biti 5,37 kuna po kvadratnom metru, a za građane koji još ugrađuju prozore na kredit pričuva će biti još za 1,73 kune veća, a nije 10 kuna kako se priča – izjavio je Juraj Brčić, jedan od stanara zgrade u Tomaševićevoj ulici.

- Do 1. svibnja će biti dovršena ova zgrada, jedna od šest zgrada na kojoj se postavlja fasada i završava se taj stari ciklus. A ovogodišnji ciklus obnove bit će najveći u Republici Hrvatskoj. Sudjelovanjem Fonda i stanara vrijednost je oko 54 milijuna kuna, a sami Fond bi dao oko 32 milijuna kuna za tu obnovu. Izuzetno smo zadovoljni ovim radovima i kvalitetom – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.
Ovaj dio grada s bazenom, novim vrtićem u Pucekovićevoj i s iseljenjem ZET-ove garaže, kao i obnova fasada, dobit će potpuno nove vizure.