- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Velika Gorica će ugostiti Euro do 17 godina

Posted By Gorica.hr On 13.03.2017. @ 17:07 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_9228 [1]Od 3. do 19. svibnja Hrvatska će biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva do 17 godina. Uz Rijeku, Kostrenu, Zaprešić, Lučko, Sesvete i Varaždin gdje će se 19. svibnja odigrati finalna utakmica jedan od domaćina prvenstva bit će i Velika Gorica gdje bi se prema trenutnom dogovoru trebale odigrati četiri, a moguće je da se na Gradskom stadionu odigra i pet utakmica.

Na Gradskom stadionu danas su ugovor o organizaciji potpisali gradonačelnik Dražen Barišić, izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović te predsjednik HNK Gorice, Nenad Črnko. Dobivanjem domaćinstva nastavljena je jako dobra suradnja između goričkog drugoligaša, Grada Velike Gorice i HNS-a.

-Ovo je čast, ali i veliki izazov- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić, dok je izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović naglasio kako je ovo nastavak suradnje koja je već urodila i izgradnjom terena s umjetnom travom.
-Znali smo od starta da će Velika Gorica biti jedan od domaćina jer ovdje vlada dobra nogometna atmosfera zbog čega se ovdje rado vraćamo- kazao je Vrbanović.

Sudjeluje 16 reprezentacija
Na ovom najvećem sportskom događaju u Hrvatskoj u 2017. sudjelovat će 16 reprezentacija među kojima se možda krije i koji budući svjetski nogometni talent. Budući da će se 16 od 32 utakmice direktno prenositi na Eurosportu sasvim je sigurno kako će Velika Gorica biti na europskoj, ali i svjetskoj nogometnoj mapi jer susreti će se prenositi u 94 zemlje.

-Ovo je jedan od stadiona s kojim smo imali najmanje organizacijskih problema. Završni amen oko broja utakmica iz Velike Gorice ima UEFA i Eurosport koji ima tv prava turnira. Ovo je velika promocija za sve nas, uključujući i Veliku Goricu– rekao je direktor turnira Romeo Jozak.

Jedan od promotora i glavni ambasador prvenstva je Niko Kranjčar koji je i sam bio sudionik ovog prvenstva. A da se radi o respektabilnom natjecanju govori i podatak kako se u Hrvatskoj očekuje do 130 tisuća gostiju kroz natjecanje.

IMG_9220 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/03/velika-gorica-ce-ugostiti-euro-do-17-godina/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_9228.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_9220.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal