Grad Velika Gorica

Vijesti

U Zračnu luku bez promjena za Velikogoričane

mzlz2Građani Velike Gorice, a posebice naselja Pleso u Međunarodnoj zračnoj luci imat će partnera. Upravo s ciljem omogućavanja normalnog režima prometa, pa čak i poboljšanog za gospodarstvenike Plesa, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u stalnim je kontaktima s upravom Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, a posljednji sastanak na navedenu temu održan je jučer u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

- Za nekoliko dana bit će spreman Sporazum između Grada Velike Gorice i Međunarodne zračne luke kojim ćemo definirati mogućnosti prometa za naše Velikogoričane. Od samog početka, davanja suglasnosti na potrebne dozvole, Velika Gorica je inzistirala na ostajanju postojećeg ulaska u Zračnu luku i na tome kontinuirano radimo – istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.
Zlonamjerne objede pojedinih političara, kojima nije cilj dobrobit Velikogoričana nego samo promocija i prikupljanje jeftinih političkih bodova, sigurno ne vode konstruktivnim rješenjima pa ih je bespredmetno komentirati.

- Proteklih godina u Velikoj Gorici intenzivno radimo na privlačenju i ostvarivanju novih investicija, novih prilika i projekata koji za cilj imaju upravo nove mogućnosti za naše građane i naš grad. Zračna luka Franjo Tuđman, ne samo da je najveća investicija i najveći projekt cijeloj Hrvatskoj, već i rezultat intenzivnih napora u ostvarivanju novih perspektiva za razvoj gospodarstva, turizma ali i najvažnije, zapošljavanja naših građana. Velikoj Gorici ovakav projekt prije svega znači novi gospodarskih zamašnjak i otvaranje novih mogućnosti razvoja, a građanima znači nova radna mjesta, bolji životni standard i bolje prilike za razvijanje poslovanja – zaključio je gradonačelnik.