Grad Velika Gorica

Vijesti

Proljetni radovi u gradu: Zadarska ulica i parkiralište kod Pučkog učilišta

IMG_9179Mjesec ožujak započeo je u znaku izlaska radnih strojeva na gradske prometnice, a nakon duge zime temperature su konačno povoljne i za ozbiljnije zahvate. U tijeku je asfaltiranje parkirališta iza robne kuće, a novi asfalt dobiva i Zadarska ulica u Podbrežnici.

- Ovo parkiralište se nije obnavljalo od vremena gradnje Radnika, ova prva faza od 2500 kvadara s prilaznim cestama ćemo obnoviti u potpunosti. U ovom dijelu grada iseljenjem ZET-ve garaže ćemo dobiti i dodatna parkirališna mjesta. Vrijednost radova je oko 600 tisuća kuna i u ponedjeljak će parkiralište biti otvoreno-poručio je tijekom obilaska gradonačelnik Dražen Barišić koji je tom prilikom najavio i postavljanje svojevrsnog spomen obilježja koje će ovaj dio grada podsjećati na Radnikovo igralište koje je tu nekada bilo.

- Malo ćemo urediti ovaj prostor novim dizajnom, označit ćemo ga spomen obilježjem da je ovdje bilo nogometno igralište i pozivamo grafitere da nam se pridruže, da se urede ove garaže uz park, Grad će platiti sve troškove, a zainteresirani za oslikavanje garaža mogu nam se javiti u Gradsku upravu-poručio je gradonačelnik.

Traži se lokacija za igralište na Podbrežnici

U tijeku su i radovi u Zadarskoj ulici na Podbrežnici čime se uređuje ulica oko 450 metara dužine.

-Radovima u Zadarskoj ulici započinje se uređenje Podbrežnice, obnovit ćemo glavni kolnik ove žile kucavice naselja, i time ćemo osigurati i sigurniji i ugodniji prolazak građanima u ovom naselju. Radit ćemo i dalje, u interesu nam je ovdje osigurati što veći standard života stanara, otvorit ćemo još jedne urbane vrtove nešto dalje od sadašnjih kad dođe sezona i tražimo lokaciju za kombinirano igralište u ovom naselju-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Vrijednost radova na Zadarskoj ulici je 650.000 kuna, a radovi bi mogli biti gotovi za dva tjedna, ovisno o vremenskim prilikama. Najavljeno uređenje raduje i predsjednika Gradske četvrti Ivicu Kolarca.

-Podbrežnica broji oko 1900 stanovnika i nas iz mjesne samouprave uvijek vesele komunalni objekti uređivanje ulica, postavljanje klupa, postavljanje dječjeg igrališta jer to je na korist naših sumještana u naselju. Podbrežnica je u GČ Miljenko Granić jedan od najvećih kvartova koji je bio dosta zanemarivano , ali zadnjih 4-5 godina se ulaže u prostorije gradske četvrti koje smo iznutra obnovili, uredili hidroizolaciju i drugo-rekao je Ivica Kolarec.