- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gradonačelnik nakon karata za 4 kune najavio i uređenje kolodvora

Posted By Gorica.hr On 02.03.2017. @ 18:47 In Vijesti | Comments Disabled

zet-karta [1]Goričani se od jučer mogu, baš kao i Zagrepčani, voziti pola sata za četiri kune. Rezultat je to Sporazuma o novom tarifnom modelu kojim cijelo goričko područje postaje jedna zona. Ružičastu kartu danas je kupio i gradonačelnik Dražen Barišić kako bi se provezao u ZET-ovoj 268-ici i od građana čuo koliko su zadovoljni jeftinijim prijevozom.

“Krenuli smo s prvim danom ožujka s novim režimom života, a posebice života naših sugrađana koji putuju iz Velike Gorice prema Zagrebu i obratno. Doista četiri kune je povoljna cijena za svakoga. Jedan od većih problema u životu ovdje u Gorici je bio javni prijevoz i njegova cijena. Posebno zato što smo živjeli u tri zone. Iz ruralnih mjesta doći do Velike Gorice nije bilo jeftino i jednostavno”, objasnio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Nakon jeftinijih karata, najavio je gradonačelnik, slijede pregovori sa ZET-om vezani uz kvalitetu, učestalost te sigurnost javnog prijevoza.
Kako se i očekivalo, građani su novitetom iznimno zadovoljni, a kućni budžet time im je značajno olakšan.

“Sad se vozim i mislim da sad nema potrebe za švercanjem i da bi sad bilo fer da svi četiri kune daju da se vozimo. Bilo bi dobro još da nam smanje cijenu pokaza. Ja inače imam umirovljenički pokaz, ali sada ću se voziti s kartom za četiri kune”, rekla nam je jedna umirovljena Goričanka, a student koji je također čekao autobus dodao je:”Student sam, nemam potrebu za kartom od četiri kune, ali mi je drago da su to uveli“.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je, čekajući autobus, još jednu novost. Grad planira preuređenje goričkog Autobusnog kolodvora, a nacrti za novi izgled već su spremni.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/03/gradonacelnik-nakon-karata-za-4-kune-najavio-i-uredenje-kolodvora/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/zet-karta1.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal