Grad Velika Gorica

Vijesti

Barišić i Bandić isprobali vožnju novom autobusnom linijom 290

IMG_9312Večeras je, u 20 sati i 30 minuta, održana probna vožnja nove ZET-ove autobusne linije broj 290 – Velika Gorica – Zračna luka – Kvaternikov trg. Na probnoj vožnji od Zračne luke do Kvaternikovog trga provozali su se gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa svojim suradnicima.

– To je dugogodišnja težnja nas Velikogoričana da možemo doći do Zagreba, i Zagrepčana da mogu doći u Veliku Goricu s ove strane rijeke Save, odnosno da naš istočni dio Velike Gorice može doći do Kvatrića, Dubrave i nekih drugih dijelova našeg dragog susjednog grada – poručio je gradonačelnik Barišić.

Ova linija u promet kreće sljedeći tjedan – u utorak, 28. ožujka. – Za tjedan dana ćemo, kada krenu s operacijama u novom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman, otvoriti liniju za sve putnike i omogućiti svima da za četiri kune dođemo do grada Zagreba – objasnio je Barišić.

Gradonačelnik Bandić najavio je kako će kroz mjesec i pol dana krenuti izgradnja prvih tramvajskih tračnica koje će povezati Zagreb i Veliku Goricu. – Hvala Bogu, čekalo se dugo, ali kada se napravi, onda se sve zaboravi. Ja sam sretan što smo spojili jug i centar Zagreba, ali sretan sam i što smo dobili novu obavezu, a to je da ćemo do početka svibnja početi graditi prvi metar tračničke veze do Zračne luke i Velike Gorice. To će biti povijest. Danas je povijest probna vožnja busom, a za mjesec i pol dana bit će povijest S-ban od Kvatrića, Heinzlovom i Radničkom, ovdje skraćenim putom preko Domovinskog mosta do Zračne luke – obećao je Bandić.

Linija 290 imat će više od 20 stanica, prometovat će tri zglobna autobusa koja će kretati svakih 35 minuta, a raspored vožnje, njezino trajanje i dodatne informacije znat ćemo kroz nekoliko dana.

imgIMG_9314IMG_9286IMG_9258