- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

‘Aglomeracija Velika Gorica’ spremna za realizaciju; Nikica Visković na čelu VG Vodoopskrbe

Posted By Gorica.hr On 31.03.2017. @ 11:56 In Vijesti | Comments Disabled

voda1 [1]Nakon gotovo punih osam godina opsežnih priprema projekt „Aglomeracija Velika Gorica“ spreman je za prijavu za dodjelu bespovratnih sredstava EU. Dana 24.03.2017.g. dobiven je posljednji „completion note“ (suglasnost) te će u prvoj polovici mjeseca travnja ministru zaštite okoliša i energetike Slavenu Dobroviću gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i svečano uručiti svu dokumentaciju čime će i službeno projekt „Aglomeracija Velika Gorica“ biti prijavljen za dodjelu bespovratnih sredstava EU.

Riječ je o najvećem komunalnom projektu u povijesti Grada Velika Gorica, koji među ostalim obuhvaća rekonstrukciju, modernizaciju i dogradnju velikogoričkog Pročistača otpadnih voda, izgradnju cca 160 km nove mreže odvodnje, besplatni priključak na istu za cca 5.000 domaćinstava i potpunu sanaciju cca 80 km prometnica. S obzirom na važnost projekta i učinkovitost njegove provedbe nužni su i određeni postepeni procesi restrukturiranja samoga trgovačkog društva kao i njegovih upravljačkih struktura te je upravljanje Vodoopskrbom jutros preuzeo Nikica Visković, dugogodišnji djelatnik VG Vodoopskrbe.

- Hvala građanima Velike Gorice na razumijevanju i strpljenju. Konačno smo stigli do odobrenja projekta i uskoro nas očekuju opsežni radovi. Pred novom upravom je velika odgovornost vođenja projekta vrijednog 500 milijuna kuna i očekujem odgovornost i učinkovitost u realizaciji izgradnje – naglasio je gradonačelnik Dražen Barišić.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/03/aglomeracija-velika-gorica-spremna-za-realizaciju-nikica-viskovic-na-celu-vg-vodoopskrbe/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/voda1.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal