Grad Velika Gorica

Vijesti

I Goričani će se voziti za 4 kune

zetVelikogoričani će od 1. ožujka, baš kao i Zagrepčani, kartu za vožnju od pola sata, plaćati 4 kune. Tako cijelo velikogoričko područje postaje jedinstvena zona prilikom kupnje pojedinačne karte.

- Ovo je rezultat dugotrajnog rada i pregovora s Gradom Zagrebom. Današnjim sastankom između mene i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića postignut je i konačni dogovor. Ovo je dokaz dobrih susjedskih i partnerskih odnosa između nas dvojice kolega i sretan sam što se zajednički trud i zalaganje isplatilo i što smo našim sugrađanima omogućili jeftiniji prijevoz – istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Na današnjem sastanku, na kojem su uz gradonačelnika Dražena Barišića, nazočili i pročelnici Krešimir Ačkar i Zvonko Kunić, razgovaralo se i o gradnji crkve u Velikoj Mlaki, kao i o predškolskom odgoju u dječjim vrtićima dvaju gradova. Razgovori sa Zagrebom nastavljaju se i sljedeći tjedan, a vezani su uz autobusnu liniju prema Kvatriću te pitanje ZET-ove garaže u Velikoj Gorici.