- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gradonačelnik o suradnji s POT-om

Posted By Gorica.hr On 07.02.2017. @ 17:26 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_8809 [1]Gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos danas su održali radni sastanak s Plemenitom opčinom turopoljskom, a na kojemu se razgovaralo o djelovanju ove udruge koja baštini osam stoljeća povijesti Turopolja.

Povijesna postrojba Turopoljski banderij, uzgoj turopoljske svinje, promocija povijesnog baštine našega kraja, povrat imovine, manifestacije poput Vincekova, Kobasijade i Jurjeva, i mnoštvo drugih aktivnosti pripada pod opis djelovanja Plemenite opčine turopoljske.

Župan POT-a Juraj pl. Odrčić naglasio je kako će se POT po pitanju turopoljske svinje transformirati u proizvođačku organizaciju kojoj je cilj biti spona između uzgajivača i tržišta, a upravo su poljoprivredni i turistički interes Grada Velike Gorice prepoznatljivi suhomesnati proizvodi od ove autohtone pasmine. U tom smislu Gradonačelnik će pokrenuti radno tijelo koje će pratiti taj proces.

Glavno područje djelovanje POT-a ipak ostaje očuvanje povijesti našega kraja, a s nadležnim upravnim odjelom će se definirati programi osnaživanja turopoljskog identiteta kroz izdavaštvo, predavanja i promociju povijesti našega kraja. Među prvim aktivnostima bit će i obilježavanje 400 godina od začetka školstva u Turopolju.

S obzirom na široko djelovanje POT-a, gradonačelnik Dražen Barišić je najavio podršku u nastojanjima da se osigura adekvatan radni i prezentacijski prostor Plemenite opčine turopoljske kao i iznađe rješenje za potrebe prijevoza Turopoljskog banderija koji godišnje bilježi 60-tak nastupa diljem Hrvatske.
- Plemenita općina je kroz povijest bila nositelj političkog, društvenog, gospodarskog i kulturnog života našeg kraja i želimo da opet zauzme mjesto koje zaslužuje – zaključio je gradonačelnik Dražen Barišić.
S obzirom na nove momente u radu ove velike udruge dogovoreno je i kako će Plemenita opčina turopoljska i Grad Velika Gorica redefinirati deset godina star Sporazum o suradnji.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/02/gradonacelnik-o-suradnji-s-pot-om/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_8809.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal