- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gorica dobiva kardiološku ambulantu

Posted By Gorica.hr On 06.02.2017. @ 14:02 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_8791 [1]Potpisivanjem Ugovora između Grada Velike Gorice i Doma zdravlja Zagrebačke županije, korak smo bliže otvaranju kardiološko internističke ambulante. Podsjećamo kako je prostor za ambulantu uređen u prostorima velikogoričkog Doma zdravlja, a s 400 tisuća kuna Velika Gorica sufinancirat će i nabavku potrebne medicinske opreme. Prije svega je tu riječ o ultrazvučnom aparatu koji se koristi u kardiologiji, ergometru, holteru srca i holteru tlaka.

- Danas potpisujemo ugovor kojim financiramo sa 400 tisuća kuna opremanje kardiološko – internističke ambulante. Prostor u Domu zdravlja je uređen, slijedi nabavka opreme i dogovaranje liječničke skrbi. To je jedan nadstandard koji želimo pružiti našim sugrađanima, jer nam je jedan od prioriteta u sljedećem razdoblju osigurati bolju medicinsku skrb kroz medicinski centar, u kojem će građani moći obaviti potrebne specijalističke preglede- izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić, uz napomenu kako će kardiološka ambulanta biti otvorena do kraja prvog kvartala ove godine.
Ravnatelj Doma zdravlja dr.sci. Većeslav Bergman zahvalio je Gradu na ovom sufinanciranju, bez kojeg, kaže, ne bi bilo moguće otvoriti kardiološku ambulantu.

- Osim opremanja potrebnom medicinskom opremom, u fazi smo dogovaranja specijalista koji će u ambulanti raditi i vjerujem da ćemo ubrzo sve privesti kraju kako bi Velikogoričani što prije počeli koristiti nove usluge – izjavio je dr. Bergman.

Velika Gorica je dugi niz godina financirala i dodatni tim hitne medicinske pomoći zbog premalog broja ekipa. Krajem prošle godine Zavod za hitnu medicinu je dobio dovoljan broj timova hitne medicine, no pokazala se potreba za sufinanciranje sanitetskog prijevoza, pa ove godine Velika Gorica sa 100 tisuća kuna sufinancira dodatni sanitetski prijevoz kako bi se ujednačio standard u pružanju usluga sanitetskog prijevoza. Uz to, Grad izdvaja i 105 tisuća kuna za funkcioniranje pulmološko alergološke ambulante.

IMG_8787 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2017/02/gorica-dobiva-kardiolosku-ambulantu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_8791.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_8787.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal