Grad Velika Gorica

Vijesti

Treća adventska nedjelja uz Povorku svjetla

povorka1Na adventskom vijencu kod Muzeja Turopolja večeras je upaljena i treća adventska svijeća-svijeća radosti, a potom su građani, izviđači, folkloraši, vatrogasci i pripadnici drugih udruga pronijeli svjetlo našim gradom. Uz prigodnu molitvu i pjesmu treću adventsku svijeću upalio je zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos uz pomoć okupljenih mališana.

Na današnjoj svečanosti u Zagrebačkoj katedrali Betlehemsko svjetlo primili su i u naš grad donijeli članovi Izviđači TUR-a, a poruku mira pročitala je večeras Barbara Novosel pri paljenju adventske svijeće. Betlehemsko svjetlo mira je simbol Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa, a njegovim rođenjem je bio obećan mir svim ljudima dobre volje. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro, te da je zadatak svih da šire mir među ljudima.

Kod Muzeja Turopolja okupilo se više građana nego obično, a dodatni razlog je i što je nakon paljenja treće svijeće krenula i Povorka svjetla. Hod je to građana kroz grad uz upaljene svijeće, a u čast svete Lucije, zaštitnice Grada Velike Gorice čiji blagdan obilježavamo ovog utorka.

povorka2povorka3povorka4povorka5