Grad Velika Gorica

Vijesti

Počela gradnja bazena u Velikoj Gorici

IMG_8683Počela je izgradnja gradskog bazena u Velikoj Gorici. Kao šesti grad u republici Hrvatskoj, Velika Gorica, na brojne zahtjeve svojih građana, pokrenula je izgradnju ovog vrijednog i značajnog sportskog objekta kako bi se dostigao standard te omogućilo lakše funkcioniranje sportskih i obrazovnih institucija.

Velika Gorica jedan je od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj – od mladih obitelji, poduzetništva, gospodarstva, rastućeg broja zaposlenih… do mladih obitelji, djece i mladih. Proteklih godina grad konstantno ulaže u stvaranje prilika i mogućnosti za djecu i mlade, kako u obrazovanju, tako i u sportu. U proteklom mandatu izgrađena je i otvorena gradska dvorana, obnovljene su školske dvorane te se krenulo i u izgradnju obećanog bazena.

- Trenutno se škola plivanja odvija u Zagrebu, dok će u budućnosti sve rekreativne i obrazovne aktivnosti odvijati u Velikoj Gorici. Bazen će biti prilagođen za sve uzraste i imat će dodatni sadržaj za posjetitelje. Izgradnja zatvorenog gradskog bazena podići će kvalitetu života u regiji, te će sportske, rekreacijske i rehabilitacijske aktivnosti podići na viši nivo. Izgradnju bazena naši građani traže već niz godina, i sada su se stvorili uvjeti da se on i napravi. Kao što svjedočite danas, ishođene su sve potrebne dozvole, osigurana sredstva i danas počinju pripremni radovi. Već 2018. godine naši učenici školu plivanja pohađat će u svome gradu, u svom gradskom bazenu, a nakon naučenog moći će se nastaviti baviti plivanjem, bilo profesionalno bilo rekreativno – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Podršku izgradnji bazena došao je izraziti i proslavljeni hvatski vaterpolist Dubravko Šimenc.

- Čestitam, izuzetno važan projekt. To je od velikog značaja za Goricu i djecu i ponosan sam što ste krenuli u taj projekt – rekao je Šimenc.

Bazen će se sastojati od tri kata: podruma, prizemlja i kata. Imat će dva bazena, veći bazen će imati dimenzije 25m x 16,37m i bit će dubok 2,47m. Manji bazen će biti veličine 10m x 16,67m, te će imati dubinu od 47-98cm. Uz bazene, kompleks će sadržavati popratne sadržaje poput ugostiteljskog objekta, dvorane i SPA centra.

Prilikom izrade projekta rađena je usporedba s dobrim primjerima drugih gradova. Čakovec se navodi kao jedan od najsvjetlijih i najuspješnijih primjera izgradnje i poslovanja bazena. Veličina ovog bazena je ista kao i velikogoričkog, a takva je situacija u Koprivnici, Vinkovcima i Osijeku. U navedenim gradovima cijene izgradnje bile su između 30 i 40 milijuna kuna.

Po završetku unutarnjih bazena i popratnih sadržaja, Velika Gorica će nastaviti s gradnjom vanjskog kompleksa s vanjskim bazenima

IMG_8675IMG_8686IMG_8688IMG_8690IMG_8693IMG_8701IMG_8710IMG_8713