Grad Velika Gorica

Vijesti

Nove prostorije LAG-a i Savjetodavne službe otvorene u Vukovini

lagU novouređenom objektu u Vukovini s radom su započeli uredi Savjetodavne službe za poljoprivrednike i ured LAG-a Zrinska gora-Turopolje, koji će se približiti i tako potrebama ruralnog dijela grada, a svoje prostorije su dobili i Mjesni odbor te HSS.

Na otvorenju su se okupili brojni uzvanici među kojima državni tajnik Tugomir Majdak, gradonačelnik Dražen Barišić, predsjednik LAG-a Zrinska gora-TuropoljeBožidar Antolec, načelnik općine Orle Ivan Petko i drugi gosti.

-U ovaj povijesni objekat smo uložili oko 350 tisuća kuna da ga oživimo, no najvažniju funkciju dat će mu stručni dio i korisnici, LAG, mjesna samouprava, dvije političke stranke i Savjetodavna služba Grada Velike Gorice. Zahvaljujem svima koji su pomogli u ovom projektu – rekao je okupljenima gradonačelnik Dražen Barišić koji je sa suradnicima razgledao nove prostorije u Vukovini.

U zgradi stare pošte otvoren je izmeđuostalog područni ured LAG-a na čemu se zahvalio Božidar Antolec, predsjednik LAG-a Zrinska gora-Turopolje.

-S uredom u Petrinji pokrili smo područje Banovine, a sada smo pokrili i područje Turopolja. Ured je nedavno počeo raditi, bit ćemo na usluzi svim korisnicima. Nedavno nam je odobreno 10-ak milijuna kuna koje ćemo raspodjeliti na mjere ruralnog razvoja i dati ih korisnicima s područja LAG-a Zrinska gora-Turopolje. Prvi smo LAG s potporom male vrijednosti koju dodjeljujemo od svojih prihoda. Upravo je završio taj natječaj i mislim da smo s tim pokazali našu snagu i da imamo dobru suradnju s Gradom Velika Gorica i susjednim općinama – rekao je Antolec.

Otvorenju prostorija prisustvovao je i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak koji je pozvao poljoprivrednike da prijave svoje projekte na natječaj za mjeru 6.1.

- Nadam se da će ovi uredi biti temelj za daljnji razvoj poljoprivrede ovog kraja, a Ministarstvo poljoprivrede će tu dati svoj obol. Nadamo se da će već od sutra ove urede pohoditi mladi poljoprivrednici ovog kraja jer jučer je otvoren natječaj za ukupno 200 projekata koje će Agencija za plaćanje u poljoprivredi odobriti. To znači da će poljoprivrednici do 40 godina starosti dobiti investicijsku potporu do 50 tisuća eura – objasnio je Majdak.