Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradnja gradskog bazena može početi

bazen1U prostorijama Gradske uprave jutros su gradonačelnik Dražen Barišić ispred Grada Velike Gorice i ravnatelj Srednje strukovne škole Stjepan Kos potpisali ugovor o darovanju nekretnine, odnosno zemljišta na kojem bi već sljedećeg tjedna mogla početi gradnja novog gradskog bazena.

Riječ je o zemljištu kojeg Srednja strukovna škola daruje gradu s ciljem da se tamo izgradi gradski bazen.

- To će biti rekreativno-sportski bazen, služit će svim građanima ali i srednjim školama u neposrednoj blizini i posebno Srednjoj strukovnoj školi kao najmasovnijoj. Mogu reći u ime Grada da smo sretni što počinje projekt i da osjećamo dužnost i obvezu prema Srednjoj školi vratiti taj dug velikog dara vrijednog 5,15 milijuna kuna. Želimo da objekt koji će koštati nešto manje od 40 milijuna kuna s pristupnom cestom i parkiralištem da bude na ponos građanima, ali i tom,takoreći, mikro prostoru uz srednju školu-rekao je pri potpisivanju ugovora gradonačelnik Dražen Barišić.

Najavio je kako su sredstva osigurana Odlukom Gradskog vijeća, danas se očekuje i potpisivanje ugovora s izvođačima te nakon toga gradnja može početi. Vrijednost investicije je 37 milijuna kuna, a radove će izvoditi Elektro centar Petek.

- Pošto je riječ o gradnji, a ne o rekonstrukciji zgrade kao što je bilo u slučaju VG Goričanke ne očekuju se neki veći problemi kao što su tamo bili tako da očekujemo kraj radova krajem 2017. godine i mogu reći da će sigurno nagodinu biti i pripreme za vanjski bazen koji je uključen u drugoj fazi projekta. Očekujemo i osnivanje sportskih klubova vodenih sportova, a na gradskom bazenu održavat će se i škola plivanja na koju su učenici do sada išli u Zagreb- dodao je gradonačelnik.

Zadovoljstvo početkom projekta izrazio je njegov zamjenik Stjepan Kos, ovoga puta kao ravnatelj Srednjih strukovnih škola.

- Škola je građena samodoprinosom građana na gradskom zemljištu i red je da taj prostor predamo za gradnju bazena je rje on tu bio i predviđen. Doživio sam devet gradonačelnika i ovo je prvi s kojim smo dogovorili gradnju bazena, veseli me da je mene kao ravnatelja zapalo da budem tu na potpisivanju i vjerujem da budemo i skočili u taj bazen kak god bili mokri. Nadam se skorom početku štihače i daj Bože završetku iduće godine-rekao je Stjepan Kos.

Na potpisivanju je bio i pročelnik Dubravko Katulić koji je dodao kako je riječ o jednom manjem i jednom većem bazenu, uređenju svlačionica i spa centru te da se početak radova može očekivati već sljedećeg tjedna.

bazen2bazen3bazen4bazen5