Grad Velika Gorica

Vijesti

Ribička kuća na Ježevu stavljena u funkciju

ribicka1U nazočnosti brojnih gostiju među kojima je bio i gradonačelnik Dražen Barišić te mještani iz Novog Čiča i okolice jučer je i službeno otvorena ribička kuća na Ježevu, čime su članovi ŠRU Odre nakon gotovo šezdeset godina dosanjali svoj san, jer kao jedna većih ribolovnih udruga, Odra je tijekom svih ovih godina bila bez svoga doma.

Tome je napokon došao kraj, jer Ježevo sada krasi montažna kućica od 45 kvadrata uz koju je napravljena i sjenica. Uz to uređen je i parking, a postavljeni su i stolovi te klupice kako bi cijeli kompleks imao što ljepši i oku ugodniji izgled koji će biti dodatno obogaćen sadnicama koje bi se trebale posaditi sljedećeg tjedan.

Gradonačelnik Dražen Barišić čestitao im je na obljetnici i uloženom trudu u uređenje kuće te najavio kako će Grad nastaviti s aktivnostima na uređenju jezera Ježevo i njegovom pretvaranju u športsko rekreacijski centar.

- Vodeći se načelima sportskog ribolova i promicanja zdravog života, članovi udruge su usnuli zajednički san o Ribičkoj kući koja bi bila kruna njihove dugogodišnje ustrajnosti i požrtvovnosti. Na taj način zaštitili bi prirodne ljepota našeg kraja te promicali sportski i rekreativni ribolov kao simbol pozivanja na druženje i zajedništvo koji su temelj ovog društva – kažu iz Športsko-ribolovne udruge Odra.

ribicka2