Grad Velika Gorica

Vijesti

Energetska obnova višestambenih zgrada

gsg1Praćenje i osiguranje razvoja struke vrlo je bitno za potvrdu poslovanja i potvrdu stručnosti djelovanja. Upravo zato Gradsko stambeno poduzeće Velika Gorica, s ciljem približavanja energetske obnove i učinkovitosti građanima i dionicima na koje radovi imaju direktan utjecaj, održalo je informativnu radionicu.

Kroz radionicu GSG Velika Gorica ima cilj obrazovati i educirati korisnike, a posebno o beneficijama i dugoročnim koristima ovog projekta. Tako se dodatno potvrđuje sam projekt te se stvara kredibilnost u očima ostalih ključnih javnosti: predstavnika stanara, građana, a posebno šire javnosti. Tema energetske obnove i energetske učinkovitosti postaje sve važnija tema za građane, posebno s dolaskom zime i hladnijih mjeseci.

„Zašto bi građani plaćali energiju koja zbog loše izolacije zgrade grije grad, a ne njihov dom? Kroz energetsku obnovu u GSG Velika Gorica želimo stvarati bolje domove: toplije, energično učinkovite te ekonomične – plaćate energiju koju ste utrošili, a ne onu koja vam je „pobjegla kroz prozor“. GSG Velika Gorica se kroz projekt energetske obnove goričkih zgrada pozicionirao kao gospodarski i energetski pokretač ovog dijela Hrvatske, a posebno u kontekstu izvlačenja sredstava iz različitih natječaja i fondova. Velika Gorica prati europske standarde po pitanju energetske učinkovitosti i energetskog standarda građana. Energetska obnova korak je ka značajnim i velikim uštedama, a upravo to želimo educirati i informirati naše građane“ – izjavio je direktor GSG-a Velika Gorica, Tomo Landeka.

U 2016. godini GSG Velika Gorica krenuo je sa sveobuhvatnim, vrijednim i značajnim projektom energetske obnove stambenih zgrada. Puno napora se uložilo u prikupljanje potrebne dokumentacije, ishođenje dozvola i pregovora s predstavnicima zgrada da bi se napokon krenulo u potrebnu i korisnu energetsku obnovu. Ovaj projekt bi po svome završetku građanima trebao donijeti energetski isplativiji dom, niže račune, bolju ekonomičnost ali i veću vrijednost njihove nekretnine. Energetska obnova ključan je korak kada govorimo ne samo o uštedi građana i kontroliranoj apsorpciji energije, već i o zaštiti i očuvanju same zgrade. Energetska obnova podrazumijeva obaveznu toplinsku zaštitu elemenata vanjske ovojnice zgrade ali i centralne sustave grijanja i potrošnje tople vode te uvođenje sustava fotonaponskih kolektora.

gsg2