- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

U Kumičić stigle startasice za prvašiće

Posted By Gorica.hr On 13.10.2016. @ 11:13 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_7690 [1]U OŠ Eugena Kumičića stigle su startasice za prvašiće i učenike iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, tako se privela kraju akcija koju su pokrenuli sami roditelji učenika.

Prve startasice učenicima su uručili gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima pročelnikom Krešimirom Ačkarom i zamjenikom Ervinom Kolarcem te predstavnikom Vijeća roditelja Sašom Mikulčićem i predstavnikom tvrtke Borovo, Damirom Rupčićem.

-Projekt je zaživio, hvala Bogu dočekali smo i dan isporuke papuča našim najmanjim učenicima za koje je sredstva osigurao Grad Velika Gorica. prije svega bilo je naporno jer smo krenuli relativno kasno s akcijom, tijekom praznika, ali želja je bila ogromna. Razumjevanje i strpljenje roditelja je tu puno pomoglo, Grad nam je izuzetno pomogao sa svojim doprinosom-rekao nam je Saša Mikulčić, član Vijeća roditelja koje je pokrenulo cijelu akciju.

-Od izvorne ideje da pokrenemo svijest kod roditelja i učenika da je dobro nositi hrvatski proizvod, da djeca imaju jednako vrijednu obuću time smo napravili jednu dobru priču koja je prepoznata u cijeloj Hrvatskoj. Sve više se škole uključuju u ovakve projekte, prema informacijama iz Borova do danas je ovakve akcije pokrenulo preko 60 škola. Toplo se nadam da će ideja zaživjeti i sljedeće godine, dao Bog u svim školama-dodaje Mikulčić.

Gradonačelnik pozvao i druge škole da pokrenu ovakve akcije

Startasice za prvašiće i djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa sufinancirao je Grad Velika Gorica s 20 tisuća kuna. U školu je iz Borova tako stiglo 231 par klasičnih startasica i startas cvička različitih boja.

-Drago nam je da smo se uključili u projekt kojeg su pokrenuli roditelji, tu smo spojili emocije svih nas odraslih u startasicama i vezanih uz tu obuću, druga činjenica je da ih proizvodi Borovo, tvrtka iz stradalog grada Vukovara, i treće, sve je to je za našu djecu u našoj školi. To su stupovi projekta, a time će i djeca s vremenom shvatiti koliko su pridonijeli u ovoj akciji noseći domaći proizvod. Donirali smo 20 tisuća kuna iz proračuna i Grad će se i ubuduće kod svih ovakvih hvalevrijednih projekta uključiti i pomoći. Pokrenu li i druge naše škole ovakav projekt, mi ćemo sigurno biti partner u tome- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Inicijativa koja se iz Gorice proširila cijelom Hrvatskom

Koliko je ova akcija pomogla Borovu pojasnio je voditelj projekata tvrtke Borovo Damir Rupčić.

-Ideja se jako proširila hrvatskom, interes je sve veći, imamo u planu već 30 škola za nagodinu, a počinjemo razgovore i sa svim drugim školama, možda se sve uključe. To bi moglo jednom cijelom smjenom u proizvodnji sljedeće godini i to dovoljno govori koliko bi to značilo za Vukovar-rekao je Rupčić.

Da su s novim školskim papučama zadovoljni i mališani govore i osmjesi na njihovim licima.

-Idem u 1.d razred, odabrao sam plave jer su mi jako lijepe i zadovoljan sam-rekao nam je prvašić Jan.

-Dobila sam startasice, ovo mi je najdraža boja. Sestra ima ovakve i rekla mi je da su jako udobne-rekla nam je Mia dok je njena prijateljica Nina odabrala lila cvičke jer,kako kaže, voli i ljubičastu i rozu boju.

Ponos što je ova akcija krenula baš iz Kumičića nije skrivao ni zamjenik ravnateljice Boris Opačić, a vjerujemo da su i mališani i roditelji zadovoljni što su imali priliku sudjelovati u cijeloj akciji.

IMG_7697 [2]IMG_7703 [3]IMG_7682 [4]IMG_7687 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2016/10/u-kumicic-stigle-startasice-za-prvasice/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_7690.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_7697.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_7703.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_7682.JPG

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_7687.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal