Grad Velika Gorica

Vijesti

Tvorac PhotoMatha mladim Goričanima podijelio savjete za uspjeh

sobol1Zanimljivom tribinom o zapošljavanju mladih sinoć su započeli Dani mladih u Velikoj Gorici. U dvorani Galženica mladim Goričanima o svojim radnim putevima u softverskoj industriji govorili su Damir Sabol, Vedrana Klarić i Dario Filković.

Damir Sobol, pokretač Iskona, ali i tvorac popularne aplikacije PhotoMath, mladima je prenio nekoliko savjeta o uspjehu, a u kojemu ključ vidi u stjecanju što više znanja – najvrednijeg resursa u radu. Sobol je mladim Goričanima predstavio svoj radni put, od pokretanja prvog privatnog “internet providera” Iskona do tvrtke koja je stvorila PhotoMath aplikaciju koja danas ima već 37 milijuna skidanja.

- Sudjelujte u softverskoj revoluciji, ne morate isključivo biti programer jer za uspjeh u ovom poslu potrebna su i znanja u marketingu, organizaciji poslovanja, financijama, ali i psihologiji – poručio je Sobol mladim Goričanima koji su budno pratili ovo izlaganje.

Pred mlade je stalo i dvoje Goričana, Vedrana Klarić koja vodi tim matematičara koji razvija PhotoMath, a koja je rekla kako je do svog posla iz snova došla ne samo stručnim znanjem s fakulteta već i znanjima, prvenstveno u komunikaciji i organizaciji, koja je stekla volontirajući u G.A.S.-u. Svoja iskustva u softverskoj industriji, kao poslu koji omogućava da se radi iz Hrvatske za cijeli svijet, podijelio je i Dario Filković koji je pojasnio kako se unatoč obrazovanju u zrakoplovstvu pronašao u programiranju. Filković je mladima prenio kako je unatoč financijski izdašnim ponudama iz Irske odlučio svoj život nastaviti upravo u Hrvatskoj.

Nastavak Dana mladih

Dani mladih se nastavljaju već danas, petak, 21. listopada, i to edukacijom za maturante na Ranchu Kurilovec. Bit će to prilika maturante da usavrše pisanje životopise, sudjeluju u komunikacijskom treningu i nauče se organizaciji tima. Tijekom cijelog dana bit će i razmjena knjiga, a da biste uzeli knjigu koja vam se svidi potrebno je ponijeti i jednu svoju za razmjenu. Druženje se navečer nastavlja na istom mjestu uz svirku Cliffhangersa.

Priliku da učine nešto humanitarno mladi će imati posebno u subotu, 22. listopada. U dvorani Galženica moći će dati uzorak krvi i upisat se u registar dobrovoljnih davatelja koštane srži Zaklade Ane Rukavina. Akcija će se održavati do 16 do 18 sati, a tipizaciji mogu prisustvovati sve zdrave osobe od 18 godina starosti.