Grad Velika Gorica

Vijesti

Ribničanke druge u državi!

ribnicanke1Na Državnom vatrogasnom natjecanju koje je danas održano u Puli ženska A ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ribnica osvojila je drugo mjesto,dok je Turopoljkama malo nedostajalo do medalje.

Ribničanke su tako na razini države osvojile srebro i time se plasirale na vatrogasnu olimpijadu koja će se održati u Austriji.

- Izuzetno sam zadovoljan i ponosan na sve naše tri ekipe koje su svojim radom i trudom osigurale plasman na državno natjecanje. Cure A ostvarile su drugim mjestom plasman na Olimpijadu, što je, do sada, najveći uspjeh za naše vatrogasno društvo, ali, mogu slobodno reći i za Vatrogasnu zajednicu Velike Gorice. U ovih 20 godina postojanja zajednice, ovo je prvi puta da je jedna seniorska ekipa ostvarila plasman među prve tri ekipe na državnom natjecanju. Ujedno, ovim putem čestitam i DVD- u Staro Čiče i DVD-u Turopolje na ostvarenom rezultatu- izjavio je još iz Pule zapovjednik DVD-a Ribnica, Mario Stipetić.

Veliki uspjeh za “Španjolke”

Umalo su slavile i članice DVD-a Turopolje koje su osvojile četvrto mjesto u kategoriji žene B, što je također veliki uspjeh.

-Vjerovali smo u uspjeh, prve u svojoj kategoriji u Zagrebačkoj županiji, četvrte u državi, to su naše Španjolke-kratko nam je izjavio Danijel Kukor,trener ženske B ekipe DVD-a Turopolje dodavši samo kako emocije rade i kako je u Puli “ludnica” od atmosfere zbog uspjega goričkih desetina.

Jedini muški predstavnici iz Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice, muška B ekipa DVD-a Ribnica natjecanje je završila na 20. mjestu.

U istoj kategoriji članice DVD-a Staro Čiče osvojile su deseto mjesto, dok je druga ekipa Ribnice osvojila 11.