Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić primio predstavnike Obrtničke komore Zagreb

obrtniciNa jučer održanom sastanku Obrtničke komore Zagreb i Grada Velike Gorice prisustvovali su predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, potpredsjednik Antun Trojnar, potpredsjednik Ivan Leščić, tajnik Goran Čanković i predsjednik Udruženja obrtnika Velika Gorica Vlado Mikulčić.

Tema sastanka bila je suradnja Obrtničke komore Zagreb, Udruženja obrtnika Velika Gorica i Grada Velike Gorice u zaštiti i razvoju obrtništva na području Grada. Predstavnici Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika Velika Gorica izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Gradom, te činjenicom da Grad Velika Gorica svojim programima sustavno radi na zaštiti i razvoju obrtništva na području Grada Velike Gorice.

Posebno su istaknuti programi za stipendiranje učenika za deficitarna obrtnička zanimanja, program dodjele potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti, te program mentora praktične nastave koje Grad Velika Gorica kontinuirano provodi unutar Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU kao ključni u zaštiti i razvoju obrtništva. Dogovorena je daljnja suradnja Grada Velike Gorice i Obrtničke komore Zagreb u dijelu promidžbe obrtničkih zanimanja i aktivnosti Obrtničke komore. Grad Velika Gorica komori je ponudio prostor za promidžbu u svojim glasilima i na web stranicama Grada.