Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Semafor kod Cabane

Štovani,

interval zelenoog svjetla na semaforu kod Cabane je toliko prekratak da niti odrasla osoba nemože prijeći cestu, već ju na pola “uhvati” crveno. Zamislite kako tek onda prvačići i ostala onako zaigrana školska djeca onda prelaze.
Molim gradske oce da probaju jednom preći isti taj semafor pa da nam iznesu svoja zapažanja.
Također molim odgovorne da “produlje” interval prolaska kako bi naša djeca sigurno i bez žurbe mogla preći cestu

Unaprijed zahvalan,

Božo

7 komentara na: Semafor kod Cabane

  • Božo

    …a i na semaforu kod robne kuće je ista situacija…ne znam kako je kod Rota (pretpostavljam da je isto kratak jer se nalaze na istoj prometnici)…problem je što djeca dođu na pola ceste i upali im se crveno…i onda stanu zbunjena jer ne znaju kamo dalje – nastaviti ili se vratiti natrag… Molim Vas da produljiti intervale koliko je god moguće radi sigurnosti naše djece… A na tom potezu zaista puno djece prelazi cestu…

    Hvala…

  • MLADEN

    Trebalo bi iza asnovne skole Kumicic postavit prepreke jer se
    Auti parkiraju na stazu pa djeca moraju gacat po blatu.

  • Dražen Šego

    Kod robne kuće je prekratak, a kod Rota (pretpostavljam da je riječ o Roto centar, trgovina pićem) je ok. Mada, to je tako od kada sam ja u školu išao, a to je pred 30 godina. I nikome nije palo na pamet to malo modificirati.
    Što se tiče parkinga iza Eugena Kumičića to je malo teži slučaj jer kombi dovaža invalide na trening u školsku dvoranu. Ali ako se malo potrude sigurno mogu smisliti pametno riješenje i isto tako barem iscrtati cestu prema zadnjem dijelu škole i parking uz dvoranu. Roditelji dovoze djecu u školu i krkljanac nastaje.

  • Marko Tomić

    Nakon izgradnje rotora na križanju sa Kolarovom trebalo bi isto napraviti na križanju sa Kolodvorskom, koja je prilično poznata kao crna točka prometnih nesreća u čitavoj državi.
    To bi pridonijelo i boljem toku prometa na raskrižju.
    Ponajviše bitno je da se zaustavi divljanje motorista i automobila koji osim što ugrožavaju sve do sadašnjeg rotora uz to i stvaraju nevjerojatnu buku prebrzom vožnjom koja je ionako problem dotičnih prometnica, u svrhu toga bilo bi dobro da prometna policija kontrolira taj dio prometnica redovno, odnosno da se postave kamere kao idealno rješenje.

  • Branka

    Poštovani,
    osim što je problem kratkog intervala na gore navedenom semaforu, također bi htjela naglasit da je tamo problem i biciklista koji semafor UOPĆE ne gledaju i tako prelaze preko crvenog ne obazirući se na pješake.
    Ne radi se o semaforu na križanju sa Kolodvorskom niti Kolarevom, nego onaj koji NIJE na križanju i koji je između ta dva semafora.
    Tamo ti mali prvašići (a i svi ostali) koji preko zelenog NIKAKO ne uspiju preći pa moraju žuriti, osim što moraju paziti na nesavjesne vozače koji (ne jednom da sam vidjela svojim očima) voze i kroz crveno, nego moraju paziti na bicikliste koji se u prometu očito neznaju ni ponašati.
    Nadam se da će se taj problem riješiti prije početka školske godine i ISKRENO SE NADAM, prije nego se nešto tamo desi…
    Hvala

  • Tanja

    poštovani,

    molim da se ukaže problem semafora kod oš kumičić prema cvjetnom naselju, vidim da je već pisano o tome ali nitko ne reagira…
    stvarno je tamo jako kratko zeleno svijetlo za prijelaz pješaka, tamo svakodnevno prelazi mnogo djece i odraslih koji jedva stignu preći cestu na zeleno svijetlo
    molim odgovorene da produže vrijeme intervala za par sekundi da svi pješaci mogu sigurno prijeći cestu

  • Tanja

    ….i na semarofu, točno preko puta Radnika, zeleno svijetlo je upaljeno doslovno 3 sec., te se ne može proći obadva prometna traka
    smatram da je to jako opasno jer tamo automobili jako jure, i nesreća se desi u sekundi

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>