Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Sanacija nogostupa i kolnika po naseljima

Mene zanima da li se planira uskoro sanirati nogostup uz Zagrebačku ulicu od križanja sa Kolodvorskom pa do Lidla – obje strane? Teško je hodati po njemu i kad je suho koliko je uništen, vjerujem da je starijim građanima još teže a da ne spominjem invalide ili mame sa dječijim kolicima, a kad padne kiša gazimo vodu do gležnja na pojedinim mjestima ili moramo riskirati i izaći na cestu kako bi zaobišli vodu.
Zadnjih godina se učestalo mijenja asfalt na Zagrebačkoj ulici, Matice Hrvatske, Kneza Lj. Posavskog, razumijem da su to jedne od glavnijih prometnica, ali obzirom da se promet preusmjerava na obilaznice možda je došlo vrijeme da se pozabavimo sanacijom nogostupa i ostalih prometnica npr. oko Doma zdravlja i ostala naselja: Cvjetno, Kokotovo, Visoki brijeg…. Svugdje su kolnici u groznom stanju.

Irena Imširović

4 komentara na: Sanacija nogostupa i kolnika po naseljima

  • Jadranka

    Poštovani,

    obraćam Vam se kao roditelj srednjoškolca s područja Rakarja, koji pohađa školu u Zagrebu i koristi ZET-ov prijevoz te Vas molim za pomoć, vezano za postojeći raspored vožnje ZET-ovog autobusa i to linije 309 Sasi-Velika Gorica i linije 321 Strmec Bukevski-Velika Gorica., kako sljedi:

    Broj linije: 309
    Vrijeme Polazište Odredište
    08:35:00
    Sasi Velika Gorica
    13:10:00
    Sasi Velika Gorica
    17:35:00
    Sasi. Velika Gorica

    Broj linije: 321
    Vrijeme Polazište Odredište
    10:10:00
    S. Bukevski, okret. Velika Gorica
    15:35:00
    S. Bukevski, okret. Velika Gorica
    17:35:00
    S. Bukevski, okret. Velika Gorica

    Naime, iz priloženog rasporeda vožnje vidljivo je da djeca koja imaju nastavu u popodnevnim satima (13,00 ili 14,00 h) u Zagrebu, nemaju mogućnost adekvatnog prijevoza jer obje autobusne linije nemaju red vožnje u vremenu od 11,30 do 12,30 sati.
    Dijete ne može u školu krenuti u 10:10 (linija 321) ili 13:10 (linija 309), ako ima nastavu u 13,00 h (predsat) ili 14,00 sati.
    Stoga molim ako je ikako moguće da se djeci s navedenog područja omogući korištenje javnog prijevoza prema Velikoj Gorici u vremenu od 11,30 – 12,30 sati.
    Inače, vrlo slična situacija je i sa jutarnjim rasporedom vožnje.
    Dok je razdbolje lijepog vremena, djeca do Velike Gorice koriste bicikl, ali kad je kiša ili zima, ceste su pune snijega, pa tako i nogostupi, pa je upitna njihova sigurnost, kao i pravovremeno dolaženje u školu.

    Stoga Vas lijepo molim za uvođenje odgovarajućeg rasporeda vožnje u vremenu od 11,30 do 12,30 sati jer ipak je Grad Velika Gorica – Prijatelj djece, a područje Rakarja 1. zona.

    Unaprijed zahvaljujem, uz srdačan pozdrav

  • Franjo Vesely

    Uređenje pješačkih zona i prolaza oko pošte u Ulici Slavka Kolara

    Zbog pohabanosti pješačkog kolnika, neophodno bi bilo sveobuhvatnim radovima kvalitetno, ali i primjereno estetski urediti pješačke prolaze u zoni oko zgrade pošte, pa i pješački prijelaz preko ceste, sve oko k.br.17.

    To sve je zona visoko – frekventnog prolaza i kretanja pješaka.

    Osobno sam vidio u listopadu 2016.g., kako je vozač sivog VW golfa model 5 zakretao u ulicu pred zgradu policije oko 08.20h ujutro, i i praktički gazio po nogama krupniju teže gipku ženu koja je tog trenutka stajala na pješačkom prijelazu.
    Od šoka nisam se mogao sabrati i zapamtiti registraciju auta… a brzo se je udaljio niz cestu, stariji (cca 55 godina) gospodin.
    Molim stoga, postavite i nadzornu kameru u tom području, koja će nadzirati oba ta prijelaza. Ista bi mogla biti postavljena zapravo i na zgradi MUP PP VGorica, ili kao dio njihovog sustava za nadzor.

    sp

    Franjo Vesely

  • Marko

    Ulica Andrije Kačića Miošića u Kurilovcu je u zadnje vrijeme postala jedna od prometnijih ulica u tom dijelu Velike Gorice i lijepo je uređena kod Konzuma pa sve do prvog raskrća prema broju jedan. Dalje od toga je potrebno urediti i kolnik i nogostupe jer je ulica u katastrofalnom stanju i krpa se već po neznam koji puta što nije ni dozvoljeno. Tom ulicom se kreće i puno pješaka te postoji opasnost od nesreće a asfaltiraju se ulice koje su u duplo boljem stanju nego ta ulica. Potrebno je uredit ulicu od kućnog broja 1 pa nadalje prema konzumu. Molim Vas za kratak komentar ili neki odgovor kada se može očekivati radovi u navedenoj ulici.
    Hvala!

    Marko

  • Katarina

    Poštovani,
    u više navrata smo Vam pisali (kao i predsjedniku MO) ali bez rezultata i uglavnom bez ikakvog odgovora. Radi se o ulici dr.Andrije Štampara koja je u vrlo lošem stanju a u kojoj stanuje puno školaraca i male djece. Kako ulica ima i blagi zavoj teško se uoči automobil a djeca se često nalaze na ulici. Ulica nema niti jedan nogostup, puna je rupa a nakon kiše zadržava se voda i blato na istoj.
    Molimo Vas da je barem djelomično sanirate a i jedan nogostup mnogo bi značio za sigurnost svih nas a posebno najmlađih i starijih ljudi. Ulica je zaista opasna za hodanje i nadam se da će se nešto riješiti prije neke nezgode.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>