Grad Velika Gorica

Vijesti

Kardiološka ambulanta pred završetkom

ambulantaRadovi u Domu zdravlja na uređenju specijalističkih ordinacija za endokrinologiju i kardiologiju ulaze u završnu fazu, a slijede pregovori s bolničkim centrima o suradnji koja bi u gorički Dom zdravlja doveli specijaliste.

Riječ je o uređenju prostora koje je do sada služio kao skladište ,a u tijeku je prenamjena i uređenje ordinacije za kardiologa i endokrinologa koje je započelo krajem lipnja. Radovi su vrijedni oko 400 tisuća kuna, a kako sve napreduje danas se uvjerio i gradonačelnik Dražen Barišić u pratnji ravnatelja Doma zdravlja Stjepana Zagorca.

- Uređenje prostora je pri kraju, čekamo da se osuši glazura kako bi se psotavili podovi i potom električne instalacije, nakon čega preostaje napraviti stolariju. Po završetku radova nastavljamo pregovore s kliničkim bolničkim centrima u Zagrebu oko dolaska specijalista u Dom zdravlja, to je teži proces, ali postoji naš i njihov interes i nadamo se da ćemo pronaći zajednički jezik za dobrobit građana- rekao je dr. Stjepan Zagorac ravnatelj Doma Zdravlja.

-Za veliki grad kao što je Velika Gorica to je prednost gdje su relativno blizu sve specijalističke ordinacije u Zagrebu,ali nekad je to i predaleko, može biti i tragično. Kada govorimo o rizičnim bolesnicima, poprilično je teško ići u Zagreb, a velika je nužnost i prednost ovakvog rezultata kao i drugih u budućnosti, kao lokalna zajednica ćemo poticati dolazak što više specijalističkih pregleda i tu ne smijemo stati ,već moramo ići dalje, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Po dolasku specijalista građanima bi na usluzi bio kardiološki tim barem dva puta u tjednu zbog čega nakon liječenja u bolnicama ne bi morali na kontrolne preglede u Zagreb gdje je obično veća gužva već bi to obavljali u Gorici.

- Tu bi bila oprema, radila bi se dijagnostika , ergometrija,ultrazvuk srca i drugo. Potrebna nam je i nabava opreme i tu treba strpljenja jer je riječ o opremi oko milijun kuna. Mi smo to stavili u proračun za sljedeću godinu u slučaju da ranije ne nabavimo sredstva ili dobimo donacije- rekao je dr. Zagorac.

Veliki interes građana

Uz dolazak endokrinologa olakšat će se zdravstvena pomoć potrebna dijabetičari i osobama koje imaju problema sa štitnjačom.
Od najave radova u lipnju sami pacijenti raspituju se kada će otvorenje ovih ordinacija, kaže djelatnica Doma zdravlja, Ljubica Zrno.

- Smatramo da je otvaranje ovih ordinacija za rad specijalista endokrinologa i kardiologa izuzetno važno za naš grad. Pokrivamo veliko područje, a budući da je dijabetes epidemija od koje svakog dana boluje sve više ljude i izuzetno je teško doći u centre, obično se u referijalnom centru za dijabetes “Vuk Vrhovac” čeka jednu godinu na kontrolu, a ovdje bi čekanje bilo abrem četiri puta kraće. Zainteresiranost građana je jako velika čak i naši umirovljeni kolege pitaju kad će se otvoritii ordinacija da ne putuju u Zagreb- rekla je pomoćnica ravnatelja za sestrinska pitanja Ljubica Zrno.