Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradi se novi proizvodni pogon u Radnoj zoni Rakitovec

IMG_7183U Radnoj zoni Rakitovec u tijeku je izgradnja velike hale za proizvodnju drvenog namještaja tvrtke iz Velike Gorice. Novi proizvodni pogon gradi obiteljska tvrtka Kruljac d.o.o. koja je za ovaj projekt jačanja konkurentnosti obiteljske tradicije namještaja iz EU fondova povukla 2,7 milijuna kuna.

Od pripreme dokumentacije i apliciranja za sredstva EU protekle su 2,5 godine, rekao je vlasnik Mario Kruljac.

-Gradimo proizvodnu halu za izradu namještaja, ovdje smo došli jer smo u centru grada i premali nam je prostor, ne možemo se tamo razvijati. Trenutno zapošljavamo sedam ljudi, proizvodimo namještaj, uređujemo interjer. Po završetku radova planiramo do maksimalno 10 ljudi zapošljavati jer se orjentiramo na kvalitetu, ne na kvantitetu-rekao je gospodin Mario Kruljac iz četvrtog naraštaja ove obitelji koja se bavi proizvodnjom namještaja. Ukupna investicija vrijedna je 7,7 milijuna kuna.

Podršku su mu svojim dolaskom iskazali gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi suradnici iz Grada koji su jutros obišli gradilište.

-Čekali smo godinama, mogu reći da je ovo kruna našeg mandata, početak popunjavanja izgradnje poslovne zone. Kruljac d.o.o. je naša obiteljska tvrtka koja djeluje gotovo sto godina, iz radione i kuće od 300 kvadrata sele se ovdje na površinu od 1000 kvadrata, uz pomoć EU fondova. Moramo reći da su ostale tvrtke u susjedstvu u završnoj fazi pripreme dokumentacije kako bi aplicirale na fondove EU i nakon toga krenule u izgradnju-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Prodana najveća parcela do sada

Barišić dodaje kako se uskoro očekuje i gradnja drugih investitotra te kako je parcelu od 32.000 kvadrata, najveću u Radnoj zoni Rakitovec, kupila tvrtka za obradu drveta Kolarec iz kravarskog.

- Moramo izraziti zadovoljstvo zbog svih poslovnih projekta koji su u našoj gospodarskoj zoni-kaže Barišić.

Pročelnik za poduzetništvo, investicije i fondove EU Domagoj Ilečić istaknuo je kako je radna zona u cijelosti zakupljena.

- Radna zona u cijelosti je zakupljena, ali u vrijeme kada je na tržištu inflacija radnih zona u cijeloj Hrvatskoj jer su niske cijene, uspjeh je dovesti investore. To je dobro za Veliku Goricu jer će svaki investitor izgraditi jedan pogon, zaposliti nove ljude i doprinijeti razvoju poduzetništva i gospodarstva u Velikoj Gorici. U najavi su gradnje i novih objekta u radnoj zoni, to nešto duže traje, ali to je stvar financijskih konstrukcija investitora jer svi većinom idu na EU fondove, ali vjerujem da će te gradnje kroz dvije godine podignuti cijelu Radnu zonu i njenu vizuru- rekao je pročelnik Domagoj Ilečić.

IMG_7177