Grad Velika Gorica

Vijesti

Garden Hill donosi kongresni turizam u grad

hotel1Na mjestu nekadašnje pivnice Posavina u Rakarskoj ulici, nedaleko crkve Navještenja BDM, do kraja sljedeće godine niknut će novi hotel “Garden Hill” s četiri zvijezdice kojega gradi tvrtka CRV d.o.o., turistička tvrtka koja upravlja smještajnim kapacitetima u Crikvenici, Dramlju te Omišlju.

- Njime doprinosimo razvoju turizma u našemu kraju jer hotelski kapaciteti donose i dodatne sadržaje poput wellnessa, konferencijske dvorane i druge. Naš hotel će biti pun 365 dana, moramo samo stvoriti dodatne sadržaje u gradu i okolici da turistima ponudimo sve što traže – kaže Stjepan Vrban, vlasnik tvrtke.

Investicija u hotel vrijedna je 32 milijuna kuna od kojih je 10 milijuna kuna sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

- Sama investicija teško bi bila isplativa bez EU fondova, no oni su prepoznali da Velika Gorica treba ovakav gradski hotel – kaže investitor.

Hotel će imati 45 smještajnih jedinica, sa dodatnim sadržajima –wellness, caffe bar, sale za sastanke, restaurant 160 sjedećih mjesta i kongresnu dvoranu. Jednokrevetne i dvokrevetne sobe te apartmani imat će ukupno 86 ležaja koji će prve goste primiti u prosincu 2017. godine.

- U prosincu otvaramo i donosimo 30 novih radnih mjesta. Tražit ćemo vrhunske kuhare i iskusne konobare jer razina hotela četiri zvjezdice zahtjeva i takvo osoblje – dodaje Vrban.

Ulaganje u izgradnju novog hotela s četiri zvjezdice doprinijet će povećanju smještajnih kapaciteta na području grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

- Hotel je ishodište turizma i jedna točka koja će nam dati štiha da smo doista veliki grad. U ovom hotelu ćemo moći organizirati kongresni turizam i time dobiti novu dimenziju kojom smo bili limitirani. Kada govorimo da Velika Gorica raste, da se upotpunjava i uređuje, onda je to činjenično i danas to vidimo i ovdje – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić čestitajući i na angažmanu prema EU fondovima.

Investitor, tvrtka u kojoj je cijela obitelj podređena turizmu, ističe kako je i cilj doprinijeti i razvoju gospodarstva i turizma grada Velike Gorice i šireg Turopoljskog područja čiji su turistički potencijali u velikoj mjeri neotkriveni i neiskorišteni.

hotel2