Grad Velika Gorica

Vijesti

Novi standard za učenike: Besplatni udžbenici na klupama prvog dana škole

udzbeniciTjedan dana dijeli nas od početka nove školske godine, a škole se naveliko pripremaju za 5.rujan kada učenici ponovno sjedaju u školske klupe. Ove godine na klupama će ih dočekati i besplatni udžbenici za koje je Grad Velika Gorica osigurao 3,2 milijuna kuna.

Školska dvorana OŠ Novo Čiče ispunjena je udžbenicima od 1. do 8. razreda. Djelatnici škole sortiraju udžbenike kako bi svakog učenika na školskoj klupi u ponedjeljak dočekao njegov paket knjiga za nove školske izazove.

- Ovih dana obilazimo sve škole i pratimo završetak priprema za novu školsku godinu, u svakoj školi, matičnoj i područnoj smo nešto radili. Ono što je aktualno u svim školama kojima je Grad osnivač je pakiranje udžbenika koji su selektirani po razredima. Prvi dan škole učenici će dobiti na klupe udžbenike, velik je to iskorak i doprinos lokalne zajednice, odnosno Grada, za obrazovanje i pomoć roditeljima i njihovim kućnim budžetima-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić uoči današnjeg obilaska škole u Novom Čiču.

Besplatne udžbenike ove će godine dobit 5.500 učenika, a u tu su uključene i škole u Općini Orle i u Kravarskom.

-Bilo bi dobro kad bi se taj standard bespaltnih udžbenika poštovao u cijeloj Hrvatskoj,ali za sada je to samo u nekim gradovima. Želimo učenicima bezbrižno djetinjstvo i uspješno usvajanje novih znanja-poručio je Barišić.

Roditelji će tako morati nabaviti radne bilježnice, a udžbenike koje besplatno dobivaju od Grada nagodinu će vratiti u škole.

- Učenici će dobiti udžbenike za obvezne predmete, onaj strani jezik koji su odabrali, za izborne predmete, vjeronauk i informatiku, te će učenici po prilagođenom programu dobiti udžbenike koji odgovaraju njihovom obrazovnom programu –rekao je pročelnik za školstvo, Krešimir Ačkar.